GÜNDEM
  • 19-12-2024

    Taviloğlu Koleksiyonu’nun 52 yıllık serüvenini İstanbul’un 7 mekânda sanatseverlerle buluşturan “Bir Koleksiyoner Hikâyesi” başlıklı sergi 30 Mart 2025 tarihine kadar uzatıldı.

    1972’den günümüze, yarım asırlık bir tutkuyu, birikimi ve adanmışlığı izleyicilere sunan “Bir Koleksiyoner Hikâyesi” sergisi devam ediyor. Sergi, 30 Mart 2025 tarihine kadar 5 mevcut mekân ve 2 yeni mekânda sanatseverleri ağırlıyor. Galeri Eyüpsultan, İstanbul Sanat (Haliç Tersanesi), İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, ⁠Mecidiyeköy Tarihi Likör Fabrikası, Müze Gazhane’deki sergiler aralıksız olarak ziyaret edilmeye devam edecek. Daha önce Artİstanbul Feshane’de sergilenen eserler, 7 Ocak’tan itibaren The Ritz-Carlton Residences, Istanbul B Blok’taki; MSGSÜ İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde sergilenen eserler ise ⁠10 Ocak’tan itibaren Yapı Kredi bomontiada F Blok’taki yeni mekânlarında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Küratörlüğünü Derya Yücel ve Marcus Graf’ın üstlendiği “Bir Koleksiyoner Hikâyesi”, Taviloğlu Koleksiyonu’nun tamamını, 903 sanatçının 2438 eserini bir arada görme imkânı sunuyor.

    İş Sanat ana sponsorluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür Daire Başkanlığı, İBB Miras, Eyüp Belediyesi, Altınmarka, Bilgili Holding ve Doğuş Grubu’nun katkıları ve Contemporary Istanbul Vakfı (CIF) iş birliği ile gerçekleştirilen sergiyi, Galeri Eyüpsultan, İstanbul Sanat (Haliç Tersanesi), İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, Mecidiyeköy Likör Fabrikası, Müze Gazhane, The Ritz-Carlton Residences, Istanbul B Blok ve Yapı Kredi bomontiada F Blok’ta 30 Mart 2025 tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

    Ziyaret saatleri:
    Galeri Eyüpsultan - Pazartesi hariç her gün 11.00-19.00
    İstanbul Sanat (Haliç Tersanesi) - Pazartesi hariç her gün 10.00-19.00
    İş Sanat Kibele Sanat Galerisi - Her gün 09.00-19.00
    Mecidiyeköy Likör Fabrikası - Pazartesi hariç her gün 11.00-19.00
    Müze Gazhane - Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00
    The Ritz-Carlton Residences, Istanbul (B Blok) - 7 Ocak’tan itibaren, Pazartesi hariç her gün 10.00-19.00
    ​Yapı Kredi bomontiada (F Blok) - 10 Ocak’tan itibaren, Pazartesi hariç her gün 10.00-19.00

    0
    0
    87
  • 19-12-2024

    Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, İDEA Müzik Sanat danışmanlığında gerçekleşen “Minoa’da Klasik Müzik” konser serisi kapsamında 21 ve 22 Aralık’ta Minoa Pera’da müzikseverlerle buluşacak.

    İstanbullular bu hafta sonu Onay’ın resitalleriyle bir müzik şöleni yaşayacak. Konsere katılanlar Bach’ın derinlikleri, Bartok’un ritimleri, Debussy’nin renkli dünyası ve Chopin’in duygusal melodileriyle buluşacaklar.

    Geçtiğimiz yıl Londra Kitap Fuarı “Uluslararası Mükemmeliyet Ödülleri”nde “Yılın Kitabevi” seçilen Minoa, farklı konularda düzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle İstanbul’un kültür arenasında önemli bir yer tutuyor.

    ​Gülsin Onay’ın 21 Aralık Cumartesi günü 18.30’da, 22 Aralık Pazar günü ise 11.00’de Minoa Pera’da müzikseverlerle buluşacağı konserlerine biletinizi buradan alabilirsiniz.

    0
    0
    122
  • 19-12-2024

    Uluslararası sahnelerde kendine özgü yorumuyla tanınan viyola sanatçısı Milena Simović, 21 Aralık Cumartesi akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda konser verecek.

    Konserde Milena Simović’e 2024-2025 sezonunun daimî şefi Nil Venditti yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Milena Simović, CRR’deki konserinde; William Walton’ın modern viyola repertuarında önemli bir yer tutan “Viyola ve Orkestra için Konçerto” adlı eseriyle dinleyicileri etkileyici bir yolculuğa çıkaracak. Konserin ikinci bölümünde, Çaykovski’nin dramatik dönemiyle özdeşleşen Beşinci Senfoni seslendirilecek. Bu eser, kader teması etrafında şekillenen içsel çatışmalarla bestecinin duygusal dünyasına ışık tutuyor.

    Avrupa, Asya ve Amerika’daki resital ve oda müziği konserleriyle dikkat çeken Sırbistan doğumlu Milena Simović, tarihsel dokuyu sahneye taşıyan 1680 yapımı Giovanni Battista Rogeri kemanı ve 1740 yapımı Paolo Antonio Testore viyolasıyla, müziğinin tarihini sahneye taşıyor. Önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşan sanatçının performansları dünya basınında “operatik kalitede, hayranlık uyandıran, büyüleyici ve heyecan verici” olarak değerlendiriliyor.

    ​21 Aralık Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek konserin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

    Künye:
    1-2. Milena Simović
    3. Nil Venditti © Alessandro Bertani

    0
    0
    156
  • 19-12-2024

    Cengiz Tekin’in “Dalgalar Harita Çizmez” başlıklı kişisel sergisi 9 Aralık 2024 - 22 Şubat 2025 tarihleri arasında Zilberman’ın Beyoğlu, Mısır Apartmanı’ndaki ana mekânında sanatseverlerle buluşuyor.

    Cengiz Tekin’in “Dalgalar Harita Çizmez” sergisi, suyun hem yıkıcı hem de yaratıcı gücü odağında bireysel ve kolektif hafızanın taşıyıcısı olarak, mevcut toplumsal yapıların altında yatan çatışmaları ve uyumsuzlukları mercek altına alıyor. Tekin’in sanatsal pratiği, gündelik hayatın sıradanlığında gizlenen karmaşıklıkları görünür kılarak, izleyiciyi politik ve toplumsal meselelerin çok katmanlı yapısıyla yüzleştiriyor. Sanatçı, bireylerin hayatta kalma stratejileri ile otoriter yapıların dayattığı koşullar arasındaki gerilimi mizah ve ironiyi araçsallaştırarak işliyor. Bu gerilim, yalnızca bireysel bir deneyim değil, aynı zamanda kolektif belleğin, kültürel dinamiklerin ve toplumsal yapının bir yansıması olarak izleyici karşısına çıkıyor. Tekin’in eserleri, izleyiciyi yalnızca görsel bir deneyime değil, aynı zamanda derin bir düşünsel sorgulamaya davet ediyor. Bir halının deseni, bir özür ifadesi ya da gündelik bir nesne, sanatçının elinde kapsamlı bir eleştirinin taşıyıcısına dönüşüyor.

    Sergi, bu çok katmanlı yaklaşımı su metaforu üzerinden derinleştirerek izleyiciye sunuyor. Su, sanatçının çocukluğundan itibaren yaşamında önemli bir yer tutan, Dicle kıyısındaki yıllarından bir yansıma olarak serginin kavramsal temelini oluşturuyor. Sosyo-politik çatışmaların, kültürel kimliklerin ve tarihsel katmanların şekillendiği bu coğrafya, suyun akışkanlığıyla birleşerek sanatçının hafıza, kimlik ve sınır kavramlarını irdelemesine olanak tanıyor. Suyun sürekli hareket eden, sabitlenemeyen ve sınır tanımayan yapısı, insan eliyle çizilmiş sınırların kırılganlığını vurguluyor. Tekin, bu sınırları, doğanın sabit tanımlara direnen ve sürekli değişen dinamik yapısı ile karşılaştırıyor; bu da suyu, özgürlük ve alternatif hayal gücü için bir metafor hâline getiriyor. Sergi adının çağrıştırdığı gibi, su genellikle haritaların ve coğrafi sınırların tanımlayıcı bir unsuru olarak görülüyor. Ancak sanatçı, bu sınırların doğanın bir parçası olmadığını, aksine insan eliyle yaratılmış yapay kurgular olduğunu vurguluyor. Doğa, sabitlenemeyen ve sürekli devinen yapısıyla Tekin’in eserlerinde sınırların ötesine geçen bir özgürlük alanı sunuyor. Bu bağlamda su, yalnızca bireylerin ve toplumların sınırlarla olan ilişkisini sorgulatan bir araç değil, aynı zamanda doğanın direncini ve insan yapımı düzenlerin kırılganlığını gözler önüne seren bir unsur olarak sunuluyor.

    ​Künye: Cengiz Tekin, Pastoral Senfoni, 2021, Çift kanallı video yerleştirme, 4’16’’

    0
    0
    182
  • 19-12-2024

    Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), “Georg Baselitz: Son On Yıl” sergisi kapsamında, çocuklara sanatçının sıra dışı ve ilham verici dünyasını tanıtmak amacıyla Tanıştırayım; Baselitz adlı bir çocuk kitabı hazırladı.

    Sakıp Sabancı Müzesi’nin uzun yıllardır ücretsiz düzenlenen okul turlarına rehberlik eden hikâye anlatıcısı Gülçin Uslu’nun yazdığı ve illüstrasyonlarını Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı lisans programı mezunu Gizem Darendelioğlu’nun hazırladığı Tanıştırayım; Baselitz , sanatçının çocukluk yıllarından başlayarak, hayatı ve eserleri üzerinden sanatın büyülü dünyasına bir keşif yolculuğu sunuyor. Ayrıca bu kitap vesilesiyle 21 Aralık Cumartesi günü Uslu ile birlikte, kitabın dünyasından ilham alan bir hikâye anlatımı atölyesi düzenleniyor.

    Akbank’ın desteğiyle devam eden “Georg Baselitz: Son On Yıl” sergisi sanatçının son on yılda ürettiği yüze yakın anıtsal boyuttaki tablo ve heykeli bir araya getirmesinin yanı sıra şimdi de çocuklar için de ilham verici bir yolculuğa dönüşüyor.

    21 Aralık günü gerçekleşecek etkinlik hem çocuklar hem de ebeveynler için tasarlanandı. Bu ücretsiz etkinlikte, katılımcılar iki farklı seansta Georg Baselitz’in yaratıcı dünyasını keşfedecek ve hayal güçlerini harekete geçirecek. Atölyelerin ardından, “Georg Baselitz: Son On Yıl” sergisi Gülçin Uslu'nun rehberliğinde gezilecek.

    Etkinliğe katılım için SSM web sitesinden kayıt yaptırılabilir ve Tanıştırayım; Baselitz çocuk kitabını SSM Mağaza’dan satın alabilirsiniz.

    0
    0
    211
  • 18-12-2024

    Suna’nın Kızları ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün koordinasyonuyla hazırlanan ve çocukların eğitim başta olmak üzere bütünsel gelişimlerini destekleyen hizmetlere erişimine odaklanan “Çocuk Odaklı Şehir - Bir Eşitlik Arayışı” başlıklı sergi 4 Mayıs 2025’e kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sanatseverlerle buluşuyor.

    Suna’nın Kızları Araştırma Destek Topluluğu’nun kapsamlı çalışmalarına dayanan “Çocuk Odaklı Şehir - Bir Eşitlik Arayışı” sergisi, çocuklara yönelik öğrenim ve diğer kentsel hizmet politikalarının veri temelli geliştirilmesinin önemine dikkat çekiyor. Fatih ve Sultanbeyli ilçeleri başta olmak üzere İstanbul genelinde çocuklara yönelik hizmetlerin mahalle ölçeğindeki ihtiyaçlarla ne kadar örtüştüğünü gösteren Çocuk Odaklı Şehir dijital platformundan hareketle tasarlanan sergi, çocukların gözünden kentsel çevreyi ve sosyal gerçeklikleri inceleyerek çocuk dostu şehirler yaratma gerekliliğine dair güçlü bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

    Serginin odağında “Çocuk Odaklı Şehir” adlı dijital platform yer alıyor. Fatih ve Sultanbeyli ilçeleri başta olmak üzere İstanbul genelinde çocuklara yönelik hizmetlerin mahalle ölçeğindeki ihtiyaçlarla ne kadar örtüştüğünü analiz eden haritalar ve veri setleri sunan bu platform, farklı kurumlarca üretilen çocuk verilerini anlamlı bir bütünlük içinde sunarak politika yapıcılar ve uygulayıcılar için güçlü bir araç olmayı amaçlıyor. Çocuk Odaklı Şehir Platformu, çocukların bütünsel gelişimlerini destekleyici hizmet ve müdahalelerin etkin şekilde kurgulanabilmesi için veri temelli kararlara duyulan ihtiyacı karşılamak amacıyla kurulan Suna’nın Kızları Araştırma Destek Topluluğu tarafından hayata geçirildi.

    ​Sergi, nicel ve nitel yöntemlerle elde edilen verilerle hazırlanmış görsel haritalar ve panolara yer veriyor. Çocukların günlük yaşamını şekillendiren sosyal ve ekonomik koşulları gösteren haritalar, panolar ve bulgular; mahalle bazında hizmetlere erişim durumunu ortaya koyarak çocuk dostu şehirler oluşturmak için hangi alanlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğine dair bir resim çiziyor. “Çocuk Odaklı Şehir - Bir Eşitlik Arayışı” sergisi, Suna’nın Kızları topluluk katılımcı ve danışmanları tarafından kız çocuklarla düzenlenen atölyelerinin çıktılarını da barındırıyor. Çizimler ve foto alıntılardan oluşan bu çıktılar, çocukların çevreleriyle olan ilişkilerini onların bakışı ile görmeye imkân sağlıyor. Çocuk Odaklı Şehir dijital platformunda yer verilen hizmetlerin ve veri yetersizliği nedeniyle eklenemeyen; ancak çocukların bütünsel gelişimi için önem teşkil eden olanakların, çocukların hayatında nereye karşılık geldiğini, onlar için ne ifade ettiğini ortaya koyuyor.

    0
    0
    240
  • 18-12-2024

    Wilhelm Genazino’nun ölümünden önce yayımlanan son romanı olan, insan ruhunda uzun bir gezintiye çıkaran Ne Para Ne Saat Ne Kasket, Tevfik Turan’ın Almanca aslından çevirisiyle Jaguar Kitap’tan çıktı.

    Genazino yine keskin gözlemler, derin düşünceler ve kendine has bir yalnızlık öyküsü anlatıyor. Romanın kahramanı Genazino’nun tipik karakterlerinden. Anlatıcı bir sokak festivali sırasında eski karısıyla karşılaşır. Kendisi, her ne kadar yeni ilişkiler yaşamaya başlasa da eski karısına, evliliğine, dahası evliliğe dair düşüncelerden bir türlü kurtulamamıştır. Her “eş”in gelecekteki “eski”liğini içinde barındırdığını fark eden kahramanımız sadece evliliğin değil, yaşam, anne-baba, çocukluk, yaşlılık, ölüm gibi konuların da gittikçe çetrefilleştiğini görür. Halbuki bir zamanlar, yaşlandıkça tüm bunların biraz daha açıklanabilir olacağını düşünmüştür.

    “Çocuklu bir anne gördüm, durdum. Ani bir şekilde uyanan bir duyguyla çocuğa annesinden, anneye ise çocuğundan dolayı gıpta ettim. Bundan başka, gençliği, güzelliği, kolyesi ve saç şeklinden dolayı da anneye gıpta ediyordum. Ayrıca, kaba saba küstahlığından ve tükürükler savurarak konuşmasından dolayı da çocuğa gıpta ediyordum. Beni şaşırtan yorgunluğum oldu; yaşlanmanın bir ödüllendirilme olduğunu tasavvur ederdim hep; ödülse bir eksiklik olamazdı, rencide edici bir şey de değildi. Oysa eksiklik ve aşağılanma her metroda açık açık yazılıydı. Her vagonda şöyle deniyordu: Yaşlılara boş yer bırakılması rica olunur. Yorgunluğuma sahip çıkabilirdim, ama cesaret edemedim.”

    0
    0
    285
  • 18-12-2024

    Bir Film tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek 11! Bir Film Hadisesi, yılın merakla beklenen filmlerini vizyon öncesi 2-5 Ocak 2025 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşturacak.

    Sinemanın farklı seslerini ve hikâyelerini keşfetme fırsatını sunan seçkide yer alan bazı filmler, yalnızca bu özel etkinlik kapsamında gösterilecek. 11! gösterimleri İstanbul’da Beyoğlu Atlas 1948, Nişantaşı City’s CineWam, Mecidiyeköy Biletinial Torun Center, Kadıköy Sineması ve Caddebostan CKM Sineması’nda, Ankara’da Kızılay Büyülü Fener ve Bahçelievler Büyülü Fener’de, İzmir’de Karaca Sineması ve İstinye Park Cine Renk ve Eskişehir’de Cinetime Özdilek’te gerçekleştirilecek.

    Seçkideki filmler arasında; Nicole Kidman’ın etkileyici performansıyla Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandığı ve Altın Küre adaylığı elde ettiği Babygirl, Pablo Larraín’in büyük diva Maria Callas’ın hikâyesini anlattığı, Angelica Jolie ve Haluk Bilginer’li Maria, başrolündeki Kate Winslet’a Altın Küre adaylığı getiren, ünlü fotoğraf sanatçısı Lee Miller’in gerçek hikâyesini anlatan Lee, 5 Oscar ödüllü Artist’in yönetmeni Michel Hazanavicius’un dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan yeni animasyonu The Most Precious of Cargoes, Cillian Murphy’in 80’ler İrlanda’sında bir aile babasını canlandırdığı Small Things Like TheseKabakçığın Hayatı’nın yönetmeni Claude Barras’ın yaratıcı animasyonu SavagesI Lost My Body’nin yönetmeni Jérémy Clapin’in izleyiciye ölümle yaşam arasında sıra dışı bir yolculuk sunan fantastik filmi Meanwhile On Earth, Michael Morpurgo’nun sevilen romanından beyazperdeye taşınan, seslendirme kadrosunda Cillian Murphy ve Ken Watanabe’nin bulunduğu animasyon Kensuke’s Kingdom, Stephen Fry ve Lena Dunham’ın bir dargın bir barışık baba-kızı canlandırdığı filmi Treasure, yönetmen Mohammad Rasoulof’un Almanya’nın Oscar adayı olan ve Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık bulunan The Seed of the Sacred Fig ve Wim Wenders’in 4K restorasyonlu versiyonuyla ilk kez ülkemiz seyircisi karşısına çıkacak başyapıtı Berlin Üzerindeki Gökyüzü yer alıyor.

    ​11! Bir Film Hadisesi gösterimlerinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    627
  • 18-12-2024

    Arter, “Uzun Cumartesi” kapsamında yılın en uzun gecesinde yani 21 Aralık Cumartesi günü kapılarını sanatseverlere açacak.

    Paribu’nun desteğiyle gerçekleşen “Uzun Cumartesi”de güncel sergilerin yanı sıra kütüphane ve kitabevi de 11.00-24.00 saatleri arasında açık olacak. Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle oluşturulan, Arter’in ilk özel koleksiyon sergisi “Farz Et Ki Sen Yoksun”; Maaria Wirkkala’nın ilk kez 52. Venedik Bienali bağlamında sergilediği ve aynı yıl Arter Koleksiyonu’na dahil edilen yerleştirmesi “Karaya Çıkmak Yasaktır”; Yasemin Özcan’ın daha erken tarihli yapıtlarıyla yeni üretimlerini bir araya getiren “Islak Zemin” başlıklı sergisi ve Koray Ariş’in sanatına kapsamlı bir bakış sunan kişisel sergisi “İçinde Yaşadığımız Deri”, 21 Aralık’ta gece yarısına kadar ziyaret edilebilecek. Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” boyunca sergilere giriş ve sesli rehber kullanımı Paribu kullanıcılarına ücretsiz olacak.

    “Mozaikten Bir Deniz” başlıklı atölye çalışması, 21 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de Arter Öğrenme Programı ekibinin yürütücülüğünde Atölye alanında gerçekleşecek. 7-11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, katılımcıları Maaria Wirkkala’nın “Karaya Çıkmak Yasaktır” başlıklı sergisinde yer alan aynı isimli yerleştirmeden esinle, kırılganlığı yüksek bir malzeme olan camın farklı kullanımlarını keşfetmeye davet ediyor.

    21 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Arter’in Atölye mekânında Deniz Kulaksızoğlu yürütücülüğünde gerçekleşecek “Belleğin Bahçesinde” başlıklı atölye, Yasemin Özcan’ın “Islak Zemin” başlıklı kişisel sergisinde yer alan Her Şeyi Hatırlamak Bir Tür Deliliktir 10 adlı yapıtından yola çıkıyor.

    Kütüphane Söyleşileri başlıklı konuşma serisi, ele alınan kitapların ve eserlerin ortaya çıkış serüvenlerine ve alt metinlerine odaklanırken, çeşitli okuma biçimleri yorumlanarak tartışmaya açılıyor. Kütüphane Söyleşileri serisinin Paribu ile “Arter’de Uzun Cumartesi” kapsamında gerçekleşecek dördüncüsünde Arter, yazılarında görsel sanatlara yakın durmasıyla bilinen yazar Murat Gülsoy’u konuk edecek. 21 Aralık 2024 Cumartesi akşamı saat 17.00’de Arter Kütüphanesi’nde gerçekleşecek etkinlikte Gülsoy, resim sanatını merkeze aldığı romanı Ressam Vasıf’ın Gizli Aşklar Tarihi’nden sonra bu kez yeni romanı Kıyamet Sonrası Olağan Bir Gün üzerinden sanatla ilişkisini konuşacak.

    Sesi, görselliği ve hareketi tek bir formda birleştiren Oceanvs Orientalis, heavy bass odaklı, groovy tarzını 21 Aralık akşamı 22.00’de Karbon’da katılımcılarla buluşturacak. Şafak Özkütle’nin dünya müzikal mirasını yeni tarzlar ve tekniklerle harmanlayan sahne personası Oceanvs Orientalis, 2011 yılından bu yana türler arasında gezinen müziğiyle pek çok dünya turnesi gerçekleştirdi. Zıt kavramların ahengini tınılara yansıtacak performansın “warm-up”ını ise disiplinler arası projelerle dikkat çeken Karma Whiff gerçekleştirecek.

    ​Arter’in “Uzun Cumartesi” programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

    Künye:
    1-2. Farz Et Ki Sen Yoksun Küratör: Selen Ansen Sergiden görünüm Arter, 2024 Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
    3. Jackie Matisse: Uçurtma Zamanı Sergiden görünüm Küratör: Gill Eatherley Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras & Elif Çakırlar)
    4. Maaria Wirkkala: Karaya Çıkmak Yasaktır Sergiden görünüm Küratör: Nilüfer Şaşmazer Arter, 2024 Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
    5. Yasemin Özcan: Islak Zemin Sergiden görünüm Küratör: Eda Berkmen Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras & Elif Çakırlar)
    6. Koray Ariş: İçinde Yaşadığımız Deri Sergiden görünüm Küratör: Selen Ansen Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras & Elif Çakırlar)

    0
    0
    247
  • 18-12-2024

    Yetişkinler için kaleme aldığı kitaplarıyla tanıdığımız Caner Almaz’ın başarıya giden yolda yaşanan zorlukların, dostlukların, aile desteğinin ve azmin önemini vurguladığı ilk gençlik romanı Bulutlar Dağılırken, Genç Timaş’tan çıktı.

    “Kerem, basketbol tutkusu olan genç bir öğrencidir. Hayalini kurduğu okul basketbol takımına katılmak için büyük bir heyecanla hazırlık yapar. Ancak seçmelerde başarılı olamaz. Ayrıca seçmelere katıldığında, yaşadığı gerginlik ve takım arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi nedeniyle içinde bulutlar büyüyormuş gibi hisseder ve öz güveni de sarsılır. Eve döndüğünde ailesinin onu destekleyici yaklaşımıyla yeniden cesaret bulur ve bu sefer daha disiplinli çalışmaya karar verir.

    ​Kerem, kendini daha da geliştirmek için bir basketbol okuluna katılır. Burada yalnızca fiziksel değil, duygusal anlamda da olgunlaşır. Bir yandan arkadaşlarıyla yaşadığı ilişkileri yeniden şekillendirirken, diğer yandan da basketbol sahasında daha güçlü bir mücadele ortaya koymayı öğrenir. Basketbol sevgisi, ailesi ve arkadaşlarından aldığı yardım ve disiplini ile Kerem hedeflerine artık daha yakındır.”

    0
    0
    236
DAHA FAZLA
Geldanlage