Termometrelerin derecesi malum. Şehir yavaş yavaş tenhalaşıyor, herkes kendini sahillere atıyor. Ama tabii tüm bunlar şehirde hayatın durduğu anlamına da gelmiyor. Her ne kadar sayıları azalsa da ziyaret edebileceğiniz sanat aktiviteleri yolunuzu gözlüyor. Henüz tatile çıkmadıysanız şanslısınız, sanat rotanız bizden!
Yazın durgunlaşan sanat dünyası aslında hiçbir zaman tam anlamıyla mola vermiyor. Eğer bir süre daha şehri terk edemeyecekseniz üzülmeyin. Sizin için ziyaret edebileceğiniz ferah sergileri derledik. Bol sanatlar.
Görünürün Ötesinde
10 Temmuz - 12 Ağustos
Meksikalı sanatçı İrene Zundel’in ‘‘Görünürün Ötesinde’’ başlıklı sergisi kapsamında İtalya, İspanya ve Almanya’da çalışmaları sergilenen sanatçının eserleri ilk defa Türkiye’de izleyiciyle buluşuyor. Sanatçının yeni çalışmalarını ve sanat kariyeri boyunca ele aldığı başlıca konuları yansıtan 12 heykelden oluşan seçkiyi bir araya getiren sergi, 12 Ağustos’a kadar Ağustos CerModern Güney Hangar Galerisi’nde görülebilecek.
Summer Love 4
12 Temmuz - 12 Ağustos
EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, 12 Temmuz tarihinden beri bir yaz sergisine ev sahipliği yapıyor. Özgün tarzlarıyla dikkat çeken genç sanatçıların eserlerinden oluşan “Summer Love 4” grup sergisi, 12 Temmuz-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ekavart Gallery’de görülebilir.
Mad World
28 Haziran - 25 Ağustos
Bozlu Art Project, her yaz düzenlediği karma sergi serisine bir yenisini ekledi. Küratörlüğünü Oğuz Erten’in yaptığı “Mad World” isimli karma sergi, 5 Ağustos’a dek Bozlu Art Project Nişantaşı’nda ziyaret edilebilecek. Sergide yer alan sanatçılar Erasmus’un Deliliğe Övgü isimli yapıtından yola çıkarak oluşturdukları eserlerde günü ve geleceği düşünmeye odaklanıyorlar.
Sergide yer alan sanatçılar:
Burcu Aksoy, Ali Alışır, İlgen Arzık, Sinan Demirtaş, Server Demirtaş, Evren Erol, Murat Germen, Tülay İçöz, Çağatay Odabaş, Meliha Sözeri, Gamze Taşdan, Semih Zeki
Sarsılan İmge
6 Haziran - 26 Ağustos
Pera Müzesi bu yaz Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik programlarındaki öğrencileri ağırlıyor. Resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi farklı disiplinlerden eserin yer aldığı serginin küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener üstleniyor. “Sarsılan İmge” beden, toplum, imge, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi konular üzerinde yoğunlaşıyor. 54 öğrencinin 100’ü aşkın eserinin bulunduğu sergi, 26 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşacak.
Sergide yer alan sanatçılar:
Abdurrahman Coşkun, Ahu Akkan, Aydan Kılınç, Aysel Alver, Aytuna Cora, Buse Ergül, Cemil Toprak, Cumhur Coşkun, Çiğdem Doğan, E. Jessica Mckie, Elif Anbarpınar, Elif Avşar, Emrah Sezer, Emre Yenisoy, Esma Burcu Sereli, Esra Koruç, Gamze Boz Sülüşoğlu, Gamze Dökmetepelioğlu, Gökçe Kayık, Gökhun Baltacı, Gözde Çoban, Gözde Mulla, Gülşah Bayraktar, Hasan Doğan Yılmaz, Hasan Numan Suçağlar, Hilal Küçük, Hazal Ünsal, Işıl Tüfekci Ardıç, İlayda Çetin, İmre Deniz Işıktaş, İsmail Bezci, Kazım Şimşek, Maged Zaky Hassan, Mehmet Kemal İçden, Mehtap Morkoç, Melike Şerbet, Murat Atabek, Nurcan Çevik, Okan Ercan, Onur Sancu, Özgür Ballı, Pınar Baklan Önal, Rezzak İlge, Rıza Tan Buğra Özer, Sasan Baheri Rad, Semih Çınar, Sevil Seda Arapkirli, Sevinç Köseoğlu Ulubatlı, Sultan Burcu Demir, Umut Kambak, Umut Reyhanlı, Ümmühan Yörük, Zeki Zihni Kıvanç Yılmaz, Zeynep Üçöz
İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji
5 Nisan - 26 Ağustos
“İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji” adlı sergi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü öncülüğünde İstanbul kent tarihinin sosyokültürel yapısına ışık tutan plaj kavramını ele alıyor. Kuruluşunun 10. yılını geride bırakan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü arşivinden ve farklı koleksiyonlardan derlenen bu sergi, 1870’lerden 20. yüzyılın ortalarına uzanan süreçte, deniz hamamından plaja geçişin devrim niteliğindeki hikâyesine odaklanıyor. 5 Nisan’da açılan sergi 26 Ağustos tarihine dek ziyaret edilebilecek.
Werner Bischof: 1936-1954
4 Temmuz - 30 Ağustos
Leica Galeri İsviçreli fotoğrafçı Werner Bischof’un eserlerinden oluşan “Werner Bischof: 1936-1954” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Magnum Fotoğraf Ajansı’na katılan ilk fotoğrafçılardan biri olan Bischof, fotoğraflarında endüstri ve teknolojiden etkilenen geleneksel kültürlerin gündelik yaşamlarını yansıtıyor. Fotografevi ve Werner Bischof Estate iş birliğiyle gerçekleşen sergi sayesinde Werner Bischof’un fotoğrafları ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Sergi, 30 Ağustos’a dek Leica Galeri bomontiada’daki yerleşkesinde görülebilecek.
Şimdi ve Burada
25 Haziran - 28 Eylül
Anel Grup’un desteklediği Galeri 5, Dila Yumurtacı’nın “Şimdi ve Burada” adlı ilk kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı sergide bir yandan beden ve zaman ilişkisini üreme, kadın ve doğum üzerinden sorgularken bir yandan da eserlerinde içeri/ dışarı olan, beden/ beden dışı, akan/ duran ve bilinç/ bilinç dışı ikilemleri üzerinden zaman, beden ve zihin arasındaki ilişkiye yoğunlaşıyor. Beden, zihin ve zaman ilişkilerini yorumlayan “Şimdi ve Burada” sergisi 28 Eylül’e kadar görülebilecek.
Genç Yeni Farklı IX
23 Haziran – 18 Ağustos
Zilberman Gallery genç sanatçılara destek vermek amacıyla 9 yıldır sürdürdüğü “Genç Yeni Farklı” sergisini bu yıl da gerçekleştirecek.
Yurt genelinde duyurulan açık çağrı sonucu gelecek olan başvurular bu yıl küratör ve sanat yöneticisi Çelenk Bafra’nın başkanlık yapacağı jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri konoTV kurucusu ve direktörü Elizabeth Markevitch, koleksiyoner Ayşe Umur, sanatçı Burçak Bingöl ve galeriyi temsilen Naz Cuguoğlu’dan oluşuyor. Aynı zamanda çalışmaları seçilen sanatçılara bir destek ödemesi de olacak.
“Genç Yeni Farklı 9” sergisi, 23 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında Zilberman Gallery’de görülebilecek.