Kovan Ajans’ın kurucuları Beste Bal ve Gamze Erentürk ile hem ajansın Türkiye’de ve dünyada sürdürdüğü çalışmaları hem de bu yıl ilk kez düzenleyecekleri İstanbul Uluslararası Çocuk Edebiyatı Festivali’ni konuştuk.
M. Bilgin Saydam ve Hakan Kızıltan’ın yayına hazırladığı, tıp ve felsefe arasındaki bağları ve konu üzerine tartışmaları ortaya koydukları Hekimin Filozof Hâli – 1 hakkında bir yazı.
Çağdaş edebiyatımızda farklı sanat disiplinleriyle yan yana ilerleyerek otuz yılı aşkın süredir yazan Şebnem İşigüzel ile son romanı Memoria odağında yüzyıla yayılan hikâyesini, ele aldığı konuları ve romana dair merak ettiklerimizi konuştuk.
Robert Seethaler’ın 1960’ların ikinci yarısında Viyana’nın ve Avrupa’nın değişimine dair derin izler barındıran, yola çıkma ve umudun peşine düşme dürtüsüne dair bir hikâye anlattığı romanı İsimsiz Kafe, üzerine bir yazı.
4 Kasım’a kadar Türkiye’de farklı şehirlerdeki okurlarıyla buluşacak fenomen yazar Adam Fawer ile odağında zamanda yolculuk olan yeni romanı Mobius’u konuşmak için İstanbul’da bir araya geldik.
Uta Seeburg’ün hayati bir zaruret olan yemek eyleminin toplumu nasıl şekillendirdiği ve sosyolojik olarak nasıl etkileşim içinde kalmasına vesile olduğunu örneklerle gösterdiği kitabı Bir Mamut Nasıl Yenir? üzerine bir yazı.
Prof.Dr. Uğur Batı ile editör Serda Kranda Kapucuoğlu’nun birlikte hazırladıkları, “İyi Kitap ile Kötü Kitap Meselesini Nasıl Anlarız?” sorgulaması çerçevesinde iyi bir kitabın ihtiyaçları üzerine kapsamlı bir yazı.
İlk romanı Devridaim ile tanıdığımız Ezgi Tanergeç ile gerçekliğin hızla parçalandığı çağımızda, mekân, insan ve zaman ilişkilerini sorguladığı yeni romanı Geç Kalanlar Kümesi üzerine konuştuk.