12 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2024

+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nin İlk İsimleri Açıklandı

İKSV’nin performans mekânı Salon İKSV’nin düzenlediği, bu sene Bonus Parkorman’da 29-30 Haziran’da gerçekleşecek +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nden ilk isimler açıklandı.

Salon İKSV’nin iyi müziği yeşillikler içinde izleyicileriyle buluşturduğu +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde 29 Haziran Cumartesi günü Stavroz, 30 Haziran Pazar günü ise Parcels ve La Femme müzikseverlerle buluşacak. Avantajlı dönem festival biletleri, 13 Şubat Salı İKSV Lale Kart üyeleri için başlayacak öncelikli satış döneminin ardından 14 Şubat Çarşamba günü Passo’da genel satışa çıkacak.

İlk albümünü 2018’de çıkaran Parcels, geçtiğimiz yıl Los Angeles’taki Hollywood Bowl ve New York Central Park’taki SummerStage de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında kapalı gişe çaldı, bu en kapsamlı turları Daft Punk kıyaslamalarını da beraberinde getirdi. Funk ağırlıklı dönemlerini yavaşça geride bırakan Parcels, ilkini David Bowie’nin Berlin günlerine damgasını vuran Hansa Studios’ta kaydettikleri canlı disko kayıtlarına Paris’te, Le Palace’ta kaydettikleri Live Vol. 2 ile devam ediyor.

Son 13 yıl içinde yayımladıkları beş albümle büyüyerek Fransa’nın en havalı, en şaşırtıcı, en “rock and roll” gruplarından biri olan La Femme, Bonus Parkorman’da binlerce müzikseverle buluşmak için yeniden İstanbul’a geliyor. 2013’teki ilk albümleri Psycho Tropical Berlin, Fransa’nın Grammy’leri olarak bilinen Victoires de la Musique’te altın plak ve Yılın Albüm Keşfi ödülünü aldı.  

​Canlı setleriyle sahneye, mekâna, seyirciye özel, tekrarı olmayan deneyimler sunan bir dörtlü Stavroz, elektronik müzikteki yenilmezliklerinin ilk kanıtı olan The Ginning’den geçen yıl çıkardıkları Kick Up The Dust’a giden yolda pek çok kez ödül aldı; Kindisch, Bedrock ve kendi kurdukları Moodfamily plak şirketleri için parçalar kaydetti. Spotify’da yarım milyondan fazla aylık dinleyicileri, uluslararası festivallerdeki performansları, Stavroz, zaman içinde kendini kanıtladı.

1. Fotoğraf: Sypros Rennt
2. Fotoğraf: JD Fanello

0
909
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage