12 ARALIK, SALI, 2023

“100 Yıl Perspektifinde Sanat” Sergisi Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta

İBB Kültür AŞ ve Piramid Sanat’ın iş birliği, Bisse’nin desteği ile düzenlenen “100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni” sergisi, 14 Ocak 2024’e kadar Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Bedri Baykam’ın küratörlüğünü yaptığı “100 Yıl Perspektifinde Sanat” sergisi, 81 çağdaş ve modern sanatçının eserlerini izleyiciye sunuyor. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne ithaf edilen sergi, sanat ortamımızın farklı kuşakları üzerinden çeşitli üsluplardan oluşan geniş bir seçkiden oluşuyor. Aynı anda Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta sergilenen olan eserler, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından Nazmi Ziya Güran’dan günümüz genç sanatçılarına varan yüzyılın izlenimini yansıtıyor. Sergide, Türk çağdaş sanatında önemli yere sahip olan sanatçıların sanatıyla bütünleşmesini sağlayan ve sanatsal derinliğini gösteren önemli eserlerden oluşan seçki ziyaretçilerle buluşuyor. Türkiye’de modern ve çağdaşın serüvenini İstanbul geneline yayan sergi, konumlandığı mekânların haricinde, metrolarda ve şehirdeki çeşitli ekranlarda Ouchhh’un eserini izleyicilerle buluşturuyor. Sergi kapsamında Görkem Candan’ın Müze Gazhane’ye yerleştirilen Atatürk heykeli, sunduğu gerçekçi algı ile izleyicilere farklı bir deneyim sunuyor.

“Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti ilan etmeden önce Ankara’da bir sergi düzenlenmesini istemiştir. ‘1. Ankara Resim Sergisi’, 14 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilk sergisi olarak Türk Ocağı’nda açılmıştır. ‘Kavun ve İncir’ eseri ile sergide yer alan sanatçı Belkıs Mustafa, İnas Sanâyi-i Nefîse Mektebi’nden diploma alan ilk Türk kadın sanatçıdır. Sergiyi bizzat gezmiş olan Atatürk’ün nazik mektubundaki ricasıyla, Milletvekili Ahmet İhsan Pehlivanlı koleksiyonuna giren değerli eser, o günden 100 yıl sonra, ‘100 Yıl Perspektifinde Sanat: Türkiye’de Modern ve Çağdaşın Serüveni’nde onur konuğu olarak bu sergide de yerini alıyor.”

Sergide yer alan sanatçılar; Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı, Mihri Müşfik, Namık İsmail, Hamid Görele, Cemal Tollu, Abidin Elderoğlu, Fahrelnissa Zeid, Fikret Mualla, Ali Avni Çelebi, Nurullah Berk, Hale Asaf, Sabri Berkel, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Şükriye Dikmen, İlhan Koman, Kayıhan Keskinok, Neşet Günal, Nejad Devrim Melih, Mübin Orhon, Adnan Turani, Orhan Peker, Adnan Çoker, Turan Erol, Burhan Doğançay, Özdemir Altan, Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Yüksel Arslan, Altan Gürman, Devrim Erbil, Nil Yalter, Tomur Atagök, Neş’e Erdok, Komet, Nevhiz, Nur Koçak, İpek Duben, Seyhun Topuz, Jale N. Erzen, Meriç Hızal, Yalçın Gökçebağ, Koray Ariş, Muzaffer Akyol, Tülin Onat, Balkan Naci İslimyeli, Ekrem Kahraman, Osman Dinç, Azade Köker, Bünyamin Özgültekin, Yusuf Taktak, Aydın Ayan, Serhat Kiraz, Suzan Batu, Kezban Arca Batıbeki, İsmet Doğan, Bubi, Server Demirtaş, Ahmet Oran, Selma Gürbüz, Temür Köran, Mustafa Karyağdı, Şükran Moral, Gül Ilgaz, Mehmet Yılmaz, Murat Germen, Varol Topaç, Genco Gülan, Haluk Akakçe, Leyla Emadi, Ardan Özmenoğlu, Hayal İncedoğan, Ouchhh, Ertuğrul Akyüz, Gökhan Tüfekçi, Tayfun Gülnar, Sebuh Görkem Candan, Şevval Başalan, Onur Konuğu Ressam ve Eseri: Belkıs Mustafa “Kavun ve İncir”.

0
1822
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage