13 AĞUSTOS, SALI, 2024

2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali 16 Ağustos’ta Başlıyor

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen İstanbul Koro Festivali, bu yıl uluslararası bir kimlik kazanarak 16, 17 ve 18 Ağustos’ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu ile Beşiktaş ve Kadıköy Meydanı’nda müzikseverlerle buluşacak.

İBB Kültür’ün düzenlediği 2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali’nde 15 koro ve 302 korist sahnede olacak. Uluslararası katılımcılar, atölye ve söyleşi programlarıyla kapsamı genişleyen 2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali’nin Genel Sanat Direktörlüğünü Kübra Şenyaylar üstlenirken, festivalin seçici kurulunda Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Doç. Canan Özgür, Dr. Öğr. Gör. Bülent Halvaşi, Dr. Öğr. Gör. Erhan Torlular, Dr. Öğr. Gör. Turgay Erdener, Eğitimci - Kültür Tarihi Araştırmacısı İncila Bertuğ ve Öğr. Gör. Handan Tunca yer alıyor. Festival programı, müzisyenlere yapılan çağrı ile koro başvurularını alarak oluşturuldu.  

Festival kapsamında Chromas, We Play Choral, Voci Contra Tempo, Acapella Boğaziçi, İTÜ Acapella, MÜZED Muammer Sun Korosu, Büyükçekmece İshakoğlu Musiki Derneği, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu, Vokal Akademi Pop & Caz Korosu, SANSEV Minikler Korosu, Lazika, Choreos, İstanbul Voices, Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu ve Ruhi Su Dostlar Korosu’nun CRR Konser Salonu, Beşiktaş ve Kadıköy Meydanı’nda sahne alacak.

2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali’nin kapanış konserinde, Masis Aram Gözbek şefliğinde, başvurular aracılığıyla belirlenen ve 3 gün boyunca farklı kültürlerden 4 eser çalışacak olan kadro, 18 Ağustos Pazar akşamı saat 20.00’de “Festival Korosu” olarak CRR’de bir performans sergileyecek.

​2. Uluslararası İstanbul Koro Festivali’nin programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
923
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage