05 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2024

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Sahipleri Belli Oldu

23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Demet Akbağ’a ve Uğur Polat’a verilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın ve Festival Yürütme Kurulu’nun kararıyla belirlenen Onur Ödülleri bu yıl, 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede sahiplerine takdim edilecek. Sinemaya verdikleri emeğin yanı sıra başarılarını onurlandırmak adına sunulan ödüller, 40 yılı aşkın süren oyunculuk kariyerinde sinemamızın unutulmaz güçlü kadın karakterlerine hayat vermiş oyuncu Demet Akbağ’a ve klasikleşmiş birçok filmdeki oyunculuğuyla hafızalara kazınmış aktör Uğur Polat’a verilecek.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma başvuruları ise 16 Ağustos Cuma gününe dek devam ediyor. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bu yıl da merakla beklenen filmleri Adana’da ilk kez seyirciyle buluştururken, yılın en iyi belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması da başvurularını bekliyor. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ise Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması kategorilerinde başvurular devam ediyor.

Festivalin bu yıl ilkini düzenlediği Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması için başvurular 20 Ağustos Salı gününe kadar devam ediyor. Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi usta yazarların doğduğu topraklara saygı duruşunda bulunacak yarışma, edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmayı amaçlıyor.

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Menderes Samancılar’ın başkanlığındaki Yürütme Kurulu Üyeleri Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşuyor. Festival Yürütme Kurulu kararı ile bu yıl sanat yönetmenliğini Mehmet Açar üstlenirken, program direktörlüğünü de Esin Küçüktepepınar yürütecek.

​31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
6128
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage