08 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

4. Sinemada Film Festivali 12 Temmuz’da Başlıyor

Yaz aylarında sinemanın büyüsünü Adalar’a taşıyan “Sinemada”, bu yıl 4. Sinemada Film Festivali adıyla 12-21 Temmuz tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

4. Sinemada Film Festivali, son yılların öne çıkan yerli ve yabancı yapımların gösterimlerine ev sahipliği yapacak. Büyükada Atatürk Meydanı, Büyükada Taş Mektep ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda gerçekleşecek gösterimlerde Bildiğin Gibi Değil, Mucize Aynalar, Sanki Her Şey Biraz Felaket, Oyuncaklar Firarda, 80 Günde Devri Âlem, Karganın Uykusu, Aniden, Tavuri, Faruk, Ainbo: Amazon’da Büyük Macera, 8x8, Cam Perde, Öğretmenler Odası, İlgi Alanı, Rodakis’i Ararken, Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir, Sanatoryum, Sararmış Yapraklar, Tereddüt ve Umudunu Kaybetme filmleri izleyicilerle buluşacak. Gösterimlerin ardından gerçekleşecek söyleşilerde ise izleyiciler, film ekibine sorularını yöneltme imkânı bulacaklar. Festival kapsamında Yeşim Ustaoğlu, Mert Fırat moderatörlüğünde bir masterclass düzenlerken, Prof. Dr. Nevzat Kaya’nın “Topografyalar veya Film ve Mitos” başlıklı söyleşisi ve yönetmen Kerem Soyyılmaz’ın Şükrü Alaçam moderatörlüğünde gerçekleştireceği söyleşi de katılımcılarla buluşacak.

Yönetmen Hüseyin Karabey’in 18-25 yaş arasındaki gençler için düzenlediği üç günlük atölye çalışması, 16, 17 ve 18 Temmuz’da saat 11.00’de Büyükada Taş Mektep’te gerçekleşecek. Gençlerin, seyretmenin ötesine geçerek sinema yapma şansı yakalayacağı atölyede Karabey ilk olarak sinemanın temel ilkelerini anlatacak. Katılımcılar, kurgu, yönetmenlik, senaryo, yapım ve oyunculuk süreçlerine dair teorik dersin ardından kendi yazacakları senaryoları eğitmenlerinin gözetiminde ve ada sınırları içerisinde çekecek, kurgulayacak ve gösterimini yapacaklar. Çay Saati söyleşileri, 16, 17 ve 18 Temmuz’da üç gün boyunca sinemacılarla seyircileri saat 18.00’de Büyükada Taş Mektep’te buluşturacak. Söyleşilere her gün kamera arkası veya önünden bir kişi konuk olacak.

İstanbul Şehir Hatları, 4. Sinemada Film Festivali kapsamında Adalar’a özel sefer düzenleyecek. Sinemaseverler, 12-21 Temmuz tarihleri arasında saat 23.15’te Büyükada-Heybeliada seferini yapacak olan vapuru kullanabilecek.

​4. Sinemada Film Festivali’nin programı hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
936
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage