14 EKİM, PAZARTESİ, 2024

42 Maslak’ta Üç Sergi Bir Arada

42 Maslak, üç sergiye ev sahipliği yapacak. François Garcia-Panzani’nin “For or Against” sergisi 15-29 Ekim tarihleri arasında Yiğit Yazıcı Atölye’de, “Hayal ve Gerçek Arasında” başlıklı karma sergi 15 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında Artgalerim’de, İskender Giray, Elif Özal Danışman ve Chris Calvet’in eserleri ise 16 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında Gama Gallery’de izleyicilerle buluşacak.

Sanatçı ve illüstratör François Garcia-Panzani’nin eserleri, 15-29 Ekim tarihleri arasında Yiğit Yazıcı Atölye’de “For or Against” sergisi ile izleyici karşısına çıkacak. Eserlerinde boğa güreşinin görkemli ve çelişkili doğasını ele alan sanatçı, izleyicilere trajedi ve kutlamanın iç içe geçtiği bir dünyada, sanatın toplumsal ve kültürel etkilerini sorgulama fırsatı sunuyor. Boğa güreşinin sanatsal ve etik boyutlarına dair derin bir sorgulama başlatan “For or Against” sergisi, boğa güreşinin görsel betimlemelerini sunmanın yanı sıra izleyicileri insan ve doğa arasındaki karmaşık ilişkilere dair düşünmeye teşvik ediyor. Yiğit Yazıcı’nın kendi atölyesinde ev sahipliği yaptığı sergi, farklı kültürlerin bir sergide bir araya getiriyor.

15 Ekim’de Artgalerim 42 Maslak’ta izleyicilerle buluşacak “Hayal ve Gerçek Arasında” başlıklı sergide; resim, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi farklı disiplinlerden sanatçıların eserleri yer alıyor. Sergi, hayal ve gerçeklik arasındaki sınırları yeniden keşfetmeye ve iki dünya arasında yeni köprüler kurmaya davet ediyor. Özlem Alıcı’nın küratörlüğünü üstlendiği sergi; Ali Kabaş, Bahadır Çolak, Can Özsobay, Cengiz Yatağan, Çetin Pireci, Deniz Pireci, Ekrem Yalçındağ, Emel Karakozak, Hasan Cem Araptarlı, Kadriye İnal, Nihan Çakır, Özkan Elagöz ve Senem Ekşi gibi yerel ve uluslararası pek çok sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Her bir sanat eseri, izleyicilere kişisel bir hikâye anlatırken, aynı zamanda evrensel duygulara da hitap ediyor.

Gama Gallery, heykel sanatının önde gelen temsilcilerinden İskender Giray, Elif Özal Danışman ve Chris Calvet’i bir araya getiriyor. 16 Ekim-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek sergide, toplumsal ve çevresel meselelere dair derin anlatılar sunan İskender Giray ve insan vücudunun doğal güzelliğini figüratif heykellerle ortaya koyan Elif Özal Danışman’ın eserlerinin yanı sıra “Signes” serisi ile tanınan Chris Calvet’in heykelleri de görülebilecek.

Künye:
1-2. François Garcia-Panzani
3. Can Özsobay, 150x150cm
4. Ekrem Yalçındağ, 2024, Sokaklardan İzlenimler, ç100cm, tuval üzeri yağlı boya
5. Kadrı̇ye İnal, 2024, Kelebeğin Rüyası, h75cm
6-7. Elif Özal Danışman 

0
244
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage