10 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2024

“Açık Stüdyo Günleri” 12-25 Ağustos’ta Taksim Sanat’ta

İBB Kültür AŞ, “Açık Stüdyo Günleri” ile genç sanatçıların canlı performanslarını 12-25 Ağustos tarihleri arasında Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, kamusal sergi alanı Taksim Sanat’ta genç sanatçıların canlı performanslarına ev sahipliği yapacak. Hem sanatçılara yeteneklerini gözler önüne serme fırsatı sunan hem de İstanbulluları farklı disiplinlerde sanat yolculuğuyla buluşturan Açık Stüdyo Günleri’nde, sanat alanında öğrenim gören öğrenciler, profesyonel sanat hayatlarına ilk adımlarını atarken ziyaretçilere ilham kaynağı olma fırsatı bulacak.

Taksim Sanat’ta gerçekleştirilecek bu etkinlikte, Gamze Çankaya kumaş baskı atölyesinde, Gizem Şanlı ve Emine Büyükbaş resim atölyesinde, Irmak Döndüren heykel atölyesine, Dilşad Ergün ve Berfin Sude Çevik dokuma atölyesinde olmak üzere sanatçılar özel olarak tasarlanmış kendi atölye alanlarında performans sergileyecek. Ziyaretçiler, sanatçıların canlı performanslarını izleyerek sanat üretiminin arka planına tanıklık edecekler. Enstitü İstanbul İsmek’in katkı sağladığı bu atölye çalışmaları, sanatseverlerin aktif katılımını sağlayarak, onları sanatın yaratıcı sürecine de dahil edecek. Açık Stüdyo Günleri kapsamında üretilen eserler ise Contemporary Istanbul ve Artweeks gibi sanat etkinliklerinde sergilenecek.

Katılımcı Sanatçılar:
Gamze Çankaya – Kumaş Baskı Atölyesi
Gizem Şanlı & Emine Büyükbaş – Resim Atölyesi
Irmak Döndüren – Heykel Atölyesi
​Dilşad Ergün & Berfin Sude Çevik – Dokuma Atölyesi

0
716
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage