20 AĞUSTOS, SALI, 2024

Adana Altın Koza’da Yarışacak Filmler Belli Oldu

23-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler belli oldu.

16 kategoride Altın Koza Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak 11 film, Feride Çiçekoğlu, Janet Barış ve Mehmet Açardan oluşan seçici kurulun değerlendirmesiyle belirlendi. 10’u Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak filmlerden, 5’i de dünya prömiyerini festival kapsamında yapacak. Festivalde yarışacak filmler arasında; Vuslat Saraçoğlu’nun Bildiğiniz Gibi Değil, Erkan Tahhuşoğlu’nun Döngü, Türker Süer’in Gecenin Kıyısı, Hikmet Kerem Özcan’ın Hakkı, Murat Fıratoğlu’nun Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri, Burak Çevik’in Hiçbir Şey Yerinde Değil, Ceylan Özgün Özçelik’in On Saniye, Doğuş Algün’ün Ölü Mevsim, Zeynep Köprülü’nün Su Yüzü, Orhan İnce’nin Umut (Hêvî) ve Gürcan Keltek’in Yeni Şafak Solarken yer alıyor.

Eylül ayında Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak Gecenin Kıyısı ve Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri, Karlovy Vary Film Festivali’nde gösterilen Hiçbir Şey Yerinde Değil ve Locarno Film Festivali’nin Ana Yarışması’nda gösterilen Yeni Şafak Solarken, Türkiye’de ilk kez festival ile izleyici karşısına çıkacak. DöngüOn SaniyeÖlü MevsimSu Yüzü ve Umut (Hêvî) filmleri dünya prömiyerlerini Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapacak, Gecenin KıyısıÖlü MevsimSu Yüzü ve Umut (Hêvî) filmlerinin yönetmenleri de ilk uzun filmleri olarak festivalde seyirciyle buluşacak.

En İyi Film Ödülü’nün 1 Milyon 500 Bin TL para ödülüyle destekleneceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Nuri Bilge Ceylan başkanlığındaki jürisinde, oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile film eleştirmeni ve küratör Müge Turan yer alıyor.

​31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
833
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage