08 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2024

ADRA’FEST 9 Ağustos’ta Başlıyor

Ören Adramytteion Derneği’nin yürütücülüğünde ilk olarak Ağustos 2023’te gerçekleştirilen ADRA’FEST, bu yıl 9-17 Ağustos tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

Keman sanatçısı Cihat Aşkın sanat yönetiminde düzenlenen ADRA’FEST, 20 konserden oluşan programıyla dinleyicilerle bir araya gelecek. Dünyanın ve ülkemizin önemli sanatçılarını, Burhaniye Ören, Akçay, Altınoluk, Edremit, Ayvalık, Gömeç, Havran ve Balıkesir AVLU salonunda yapılacak konserlerle Balıkesir ve Körfez Bölgesiyle buluşturacak. Adramytteion Antik Kenti’nin Burhaniye Ören’e bıraktığı kültürel mirasını geleceğe taşıyan ADRA’FEST, 80 genç sanatçıyı da usta müzisyenlerle aynı sahnelerde bir araya getirecek. Yeni konser alanları yaratarak, büyük bir kültürel ve sosyal dönüşümü amaçlayan ADRA’FEST, 9 Ağustos akşamı 20.30’da Ören Adramytteion Kazı Evi’nde yapılacak oda müziği konseriyle başlayacak, 17 Ağustos’ta Burhaniye Meydan’da yapılacak festival orkestrasının Gala Konseri ile sona erecek.

Cihat Aşkın’ın uzun soluklu eğitim projesi CAKA’yı (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) da bünyesinde barındıran ADRA’FEST, atölye çalışmaları, yerel koro ve çalgı topluluklarının konserleri, spor ve görsel sanatlara ilişkin atölyeler ve konserlerle Körfez Bölgesi’ndeki sanatseverlerle bir araya gelecek. ADRA’FEST bu yıl başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Belediyesi, Edremit Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Gömeç Belediyesi yanında Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Ticaret Odaları’nın desteği ile birlikte çok sayıda zeytinyağı ve turizm işletmesinin de değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

ADRA’FEST’te sahne alacak sanatçılar arasında; Ahmet Hamdi Zafer, Aleksander Mekaev, Ani Schnarch, Anton Niculescu, Barış Kerem Bahar, Burcu Hancı, Cem Babacan, Cihat Aşkın, Çağdaş Özkan, Davide Alogna, Dilbağ Tokay, Gonca Bilget, Hande Küden, Itzhak Rashkovsky, Melisa Uzunarslan, Sela Can Dökmeci, Teyfik Rodos, Zeynep Acunaz Eytemiz bulunuyor.

Bu yıl “dönüşüm” temasını ile düzenlenen ADRA’FEST, Adramytteion antik alanında, bölgenin değeri olan zeytinyağı işletmelerinde, fabrikalarda, müzelerde gerçekleşecek konserlerle farklı mekânları yeni kültür alanlarına dönüştürmeyi hedefliyor. Yerel müzik topluluklarının da sahne alacağı ADRA’FEST, “dönüşüm” teması altında çok sayıda paydaşın katılımıyla kurumların arasındaki ilişkileri sanatsal ve kültürel bir ağa dönüştürüyor. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’ın da yer alacağı bir panel ve çok sayıda atölye çalışması katılımcılarla buluşacak.

​​9-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ADRA’FEST hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1427
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage