20 MAYIS, PAZARTESİ, 2024

Ahmet Sarı’nın “Deep Time” Sergisi OneArc Galeri’de

Ahmet Sarı’nın “Deep Time” başlıklı kişisel sergisi 22 Haziran tarihine kadar OneArc Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

Ahmet Sarı’nın “Deep Time” sergisi izleyiciye tarih öncesi zamanlardan günümüze uzanan, kültürel ve estetik öğeleri ustalıkla birleştiren bir senkretizm sunuyor. Doğu ve Batı’nın simgesel öğelerini entegre eden sanatçı, biyomorfik ve somut nesnel formları iç içe geçirerek, kültürel belleğimizin derinliklerine dokunan bir görsel dil yaratıyor. Bu eserler, Batı ve Doğu arasındaki kültürel mirasın içinde yaşadığımız döneme nasıl yansıdığını aktarırken gerçeküstü ve mistik bir atmosfer sunarak, hermetik sembolizm ve psikedelik sürrealizm dolaylarında gezen izleyicileri ezoterik bir algı alanına taşıyor.

​Sergideki eserler, antik çağlardan günümüze uzanan estetik öğeleri harmanlayarak, izleyicilere hem tarihsel bir derinlik hem de zamandan bağımsız bir sanat deneyimi sunuyor. Modernlik ve antikite arasındaki bellek füzyonu ile benzersiz olan sergi, farklı zaman dilimlerinden ve kültürlerden alıntılar yaparak sanatın evrensel ve zaman üstü doğasını ortaya koyuyor. Sergi, kültürel ve estetik sınırları aşan eserleriyle sanatın birleştirici gücünü ve tarihsel sürekliliğini vurguluyor.

0
704
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage