24 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Albert Bitran’ın “Gölge Topraklar Gök Topraklar” Sergisi İçin Yeni Yayın

Albert Bitran’ın 3 Mayıs–14 Haziran 2024 tarihleri arasında Dirimart Dolapdere’de gerçekleşen “Gölge Topraklar Gök Topraklar” başlıklı ilk kişisel sergisi kapsamında aynı adlı sergi kataloğu yayımlandı.

Katalog, sanat tarihçisi Clotilde Scordia ve şair, yazar ve piyanist Laure Cambau’nun yazılarıyla Bitran’ın özgün pratiğine ve seçili eserlerine derinlemesine bir bakış sunuyor. Türkçe-İngilizce-Fransızca olarak üç dilli yayımlanan kataloğun çevirilerini Merve Akar Akgün, Baptiste Gacoin, Kerem Topuz üstlendi. Erdem İlgi Akter’in editörlüğünde hazırlanan kataloğun eser ve sergi görünümü fotoğrafları Nazlı Erdemirel tarafından çekildi. Tasarımın Atelier Neşe Nogay, tasarım uygulamasını Gökmen Soylu yaptı.

Katalog, II. Dünya Savaşı sonrası Paris’te yükselen soyut sanat akımının önemli temsilcilerinden olan Bitran’ın, 1956–2013 yılları arasında ürettiği seçili eserlerini bir araya getirerek, sanatçının kariyeri boyunca gözettiği mekân duyarlılığına ve farklı dönemlerde ürettiği seriler arasındaki akışkanlığa odaklanıyor. Bitran’ın farklı dönem ve üsluplardaki serilerinin ve/veya üretimlerindeki kronolojik sıralamaların ötesine geçen sergi seçkisi etrafında şekillenen kitap, sanatçının içinde bulunduğu büyük ya da küçük ölçekli çevreye karşı duyarlığının etrafında örülmüş soyutlamalarının başlangıçlarını ve birbirleri arasındaki akışkan ilişkileri gözler önüne seriyor.

​“Gölge Topraklar Gök Topraklar” başlıklı kataloğun detayları için info@dirimart.com adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

0
611
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage