20 AĞUSTOS, PAZAR, 2023

Alper Tuzcu’nun Yeni Teklisi “La Cordillera” Yayında

Grammy ve Latin Grammy jürisi besteci, gitarist ve prodüktör Alper Tuzcu’nun yeni teklisi “La Cordillera”, Morning View Music etiketiyle yayımlandı.

Alper Tuzcu’nun Ocak 2023’te Arjantin’de seyahat ederken bestelediği “La Cordillera” şarkısının gitar motifi, Güney Amerika’daki And Dağları’nın coğrafyasını ve doğasını simgeliyor. “La Cordillera”, Alper Tuzcu’nun LoFi tarzındaki beşinci şarkısı olma özelliği taşıyor. Tuzcu daha önce bu tarzda “Uzaklarda”, “Morning View”, “Azul” ve “Uç” şarkılarını yayımladı. Caz akorlarının modern ritimlerle birleştirilmesiyle oluşturulan bu tarzın en önemli özelliğini genelde şarkı boyunca plak sesi ile daha eskitilmiş, retro bir havaya sahip olması oluşturuyor. Şarkı ayrıca efsanevi Arjantinli halk sanatçısı Atahualpa Yupanqui’nin kendi sesinden kısa bir şiir alıntısı da içeriyor.

Alper Tuzcu şarkının ilham kaynağını şu sözlerle anlatıyor: “And Dağları coğrafyasında kuru, karlı dağların arasında büyük üzüm bağları ve zeytin ağaçları bulunuyor. Bu bölge çok yağmur almaz, bu nedenle And Dağları’ndan eriyen karlar bu üzüm bağlarına ve zeytinliklere hayat verir. Doğayla olan bu dostane ilişki bana çok ilham verdi, bu yüzden şarkıyı su gibi akan bir şekilde besteledim.”

Atahualpa Yupanqui’ni şiirinin çevirisi:
“Bir şeyleri inceliyor ya da onları anlıyor gibi yapmıyorum.
Onları zaten tanıyorum, çünkü daha önce içlerinde yaşamıştım.
Dağların ortasında yapraklarla sohbet ederim
Ve gizli kökler bana mesajlarını iletirler

Benimle yürüyen bir kozmosun koruması altında
Bir yaşım ya da bir kaderim olmadan dünyayı dolaşıyorum,

Işığı, nehri, yolu ve yıldızı seviyor
Ve gitarlarda filizleniyorum.
Çünkü bir zamanlar ben de bir ağacın dalıydım.

Yani... kadere nasıl inanmam?”

Alper Tuzcu’nun “La Cordillera” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

0
930
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage