28 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2022

Antti Laitinen’in “Coalescing with Nature” Sergisi Zarastro Art’ta

Dijital sanat platformu Zarastro Art, yeni sezonu Finlandiyalı sanatçı Antti Laitinen’in “Coalescing with Nature” başlıklı sergisi ile açıyor.

Güncel sanatın tüm yönlerini kapsamak hedefiyle, çeşitli ülkelerden, farklı disiplinlerden seçkin sanatçıların fiziki ve dijital üretilen işlerini göstermek üzere geçtiğimiz mayıs ayında kurulan dijital sanat platformu Zarastro Art, Antti Laitinen ve platformdaki diğer sanatçıları tanıttığı seçkisiyle geçtiğimiz hafta 17.Contemporary İstanbul’da izleyici karşısına çıktı.

“Coalescing with Nature” sergisinde Antti Laitinen’in mekâna özgü kavramsal ve performatif pratiğini yansıtan toplam 14 fotoğraf, video ve heykel yer alıyor. Sanatçı doğadan topladığı unsurları yoğun el emeği harcayarak önce parçalıyor, sonra yeniden bir araya getiriyor ya da yeni formlara dönüştürüyor. Bu eserlerin sanatçı tarafından yaratıldığı ya da doğal bir olay sonucu oluştuğu ilk bakışta fark edilemiyor. Sadece ortaya çıkan son işi göstermenin ötesinde, üretim sürecini de paylaşarak doğanın dayanıklılığını ve kırılganlığını vurgulayan sanatçı, dünyanın iklim kriziyle boğuştuğu günümüzde izleyicisiyle ekolojik bir diyalog başlatıyor ve insanın doğayı terbiye etme dürtüsünün anlamsızlığına dikkat çekiyor.

Fotoğraf, video, heykel, performans ve yerleştirme gibi çeşitli alanlarda çalışan Antti Laitinen’in eserleri, Avrupa’nın pek çok şehrinin yanı sıra Brezilya, Çin ve ABD’deki müze ve galerilerde de izleyici karşısına çıktı. 55.Venedik Bienali’nde ülkesini temsil eden sanatçının eserleri dünyanın önde gelen sanat kurumlarının koleksiyonlarında da yer alıyor.

​Antti Laitinen’in “Coalescing with Nature” başlıklı sergisine 31 Mart 2023’e kadar Zarastro Art’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Künye:
1. Antti Laitinen - Brown Square
2. Antti Laitinen - Green Square
3. Antti Laitinen - White Square
4. Antti Laitinen - Untitled I
5. Antti Laitinen - Marionette, Video Still
6. Antti Laitinen - Fall and Rise, Video Still
​7. Antti Laitinen - Growler I

0
3346
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage