11 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2024

Ardan Özmenoğlu’nun “Looking Through the Glass” Sergisi Bodrum’da

Anna Laudel Bodrum, Ardan Özmenoğlu’nun “Looking Through the Glass” başlıklı kişisel sergisini 12-28 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Ardan Özmenoğlu’nun yeni kitabının lansmanı ise sergi ile birlikte 12 Temmuz saat 18.00’de gerçekleşecek. Özmenoğlu, sanatını mizahi ve eleştirel bir dengede ustalıkla kullanarak, modern yaşamın bize dikte ettiği karmaşık durumları irdeliyor ve kişiler arası ilişkilere odaklanıyor. “Looking Through the Glass”, neon ve cam heykel, resim ve post-it notlar üzerine serigrafi baskı gibi çeşitli medyumlarda üretilmiş eserleri kapsıyor. Özmenoğlu, günlük yaşamın unsurlarını geometrik şekillerle soyutlayarak birçok tanıdık detaya modern ve sıra dışı bir yorum getiriyor. Bu tanıdık unsurlar, izleyicileri güncel sanatın merceği ile kendi yaşamlarını ve deneyimlerini gözden geçirmeye, sanatçı ile bağ kurmaya davet ediyor.

Sergi, sanatçının karmaşık sorular sormasına rağmen basit cevaplar arayan ve sonuç olarak hem karmaşık hem de anlaşılabilir eserler ortaya koyan yaklaşımını yansıtıyor. Eserler, ilk bakışta kendini ele vermeden, izleyicinin bakış açısına bağlı olarak değişiyor. Kullanılan kültürel semboller aracılığı ile evrensel olarak herkesin kendinden bir parça bulabileceği formlar izleyicileri bir araya getiriyor. Özmenoğlu, dış dünyadan izole bir şekilde stüdyosunda, neon cam veya ahşap atölyesinde uzun süreler geçirerek üretimlerini tamamlıyor. Bu izolasyon, sanatçının dış dünyanın özünü anlamasını ve sanatsal vizyonunu gerçekleştirmek için gerekli olan sürecin temel yapı taşlarını oluşturuyor.

​Adres: ZAİ Yaşam, Halide Edip Adıvar Cd. No:7 Çırkan Mahallesi/Konacık 48400 Bodrum/Muğla

Künye: Ardan Özmenoğlu, Looking through the Glass, Work details, 2024, courtesy of the artist and Anna Laudel

0
727
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage