16 TEMMUZ, SALI, 2024

Arik Levy’nin “The Beauty of the Other” Sergisi PİLEVNELİ Yalıkavak’ta

Arik Levy’nin “The Beauty of the Other” başlıklı kişisel sergisi, 8 Eylül tarihine kadar PİLEVNELİ Yalıkavak’ta sanatseverlerle buluşacak.

Arik Levy, daha önce “The Other” (2007) ve “Dependence / Independence” (2020) başlıklı sergilerinde mekân ve varoluş üzerine yaptığı araştırmaları “The Beauty of the Other” sergisinde de geliştirmeye devam ediyor. Yaratımın kontrol dışı bir süreç olduğunu vurgulayan multidisipliner sanatçı, yeni eserleriyle izleyicileri yüzeyin altını araştırmaya, “öteki /diğeri” kavramlarını estetik, sosyolojik ve bireysel açılardan yeniden düşünmeye davet ediyor. Sergideki 25 eserin yanı sıra galeri duvarlarında da Levy’nin duvar resimleri yer alıyor.

Levy, “The Beauty of the Other” sergisiyle izleyicinin hem görsel açıdan etkileyici hem de entelektüel açıdan düşündürücü eserler yaratma yeteneğini yeniden keşfetmesini sağlıyor. Üretiminde yenilikçi malzeme ve formları kullanarak doğal dünyayla tasarımı, insan duygularıyla estetik algıyı birlikte harekete geçiren sanatçı, zengin biçimsel çeşitlemeleri kavramlarla buluşturuyor. Sanatsal ifadenin sonsuz olasılığını, bilinenle bilinmeyenin arasındaki etkileşimde bulunabilecek derin güzelliği ve hazzı yeniden hatırlatan Levy, bu hisleri kutlayarak doğaya, formlara ve çevremize kendi dönüştürücü merceğinden bakmamıza aracı oluyor. Sanatçı, olumlu, destekleyici ve büyüleyici bakış açılarıyla hem kendimizi hem de ötekini keşfetmemiz için geçitler ve kapılar açıyor. Malzemenin ham, doğal özünden yararlanırken, içsel enerjisini ve canlılığını ortaya çıkarmak için onu yontuyor, şekillendiriyor, kimi zaman parlatıyor, kimi zaman da kendi doğasına yakın şekilde bırakıyor. Tüm çekiciliğiyle bu evrim izleyiciyi, ötekinin kalıcı güzelliği ve gizeminin bir kanıtı olan yeni bir sanatsal yorumlama ve metafor yolculuğuna davet ediyor.

Künye:
1. Arik Levy, MicroRockFormationWood & Glass 55.1, 2023 Doğal meşe ağacından ahşap, sanatsal üfleme cam / Natural oakwood, mouth-blown artistic glass L43 x W30 x H55 cm (AL185)
​2. Arik Levy, MicroRockFormationSkinWood & Plaster, 2023, Ahşap, alçı sargıları / Wood, plaster bands, L45 x W22 x H65 cm (AL363)

0
826
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage