30 MAYIS, PERŞEMBE, 2024

Armageddon Turk’ten Yeni Tekli: “Köprüden Geçti Gelin”

Armageddon Turk 2021 yılında yayımlandığı Anadolu Lo-fi albümünün devamı niteliğindeki Anadolu Lo-fi 2  albümünden “Köprüden Geçti Gelin” isimli yeni teklisini Garaj Müzik etiketiyle yayımladı.

Orkun Tunç ve Zag Erlat’tan oluşan prodüktör ikili, Anadolu Lo-fi 2 albümünde genç müzisyenlerin katkılarıyla, Anadolu türküleri ve anonim eserleri kendine özgü bir şekilde, “lo-fi hiphop”, “chillbeat” sound’larda yorumluyor. Armageddon Turk, Anadolu’nun yüzyıllardır varoluş arayışlarına, başlangıçlara, inançlara, farklılıklara ev sahipliği yapmış olmasından, kalabalığı ve farklılıklarla birlikte ortaya çıkan zenginliğinden ilham alıyor. Grup bu albümü tüm dünyada doğal afetlerle, savaşlarla yitirdiğimiz çocuklara adıyor.

Albümün kapağındaki “saz çalan kız figürü”, Anadolu’nun doğusunda yitirilen genç hayatlar için enstrümanını çalıyor. Kapak, ilk albümde olduğu gibi Beril İrman imzası taşıyor. Albümden yayımlanan dokuzuncu çalışma olan “Köprüden Geçti Gelin”e elektrik gitar ile Dilara Çivici eşlik ediyor. İllüstrasyon ve animasyon videolar ise Ankara’dan genç sanatçı Aslıhan Coşkun’a ait.

​​Armageddon Turk’ün “Köprüden Geçti Gelin” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilir, klibini ise buradan izleyebilirsiniz.

0
531
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage