10 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2024

Artcrowdistanbul’dan İki Ahmet Elhan Sergisi

Çevrim içi sanat galerisi Artcrowdistanbul, Ahmet Elhan’ın “Loş Bahçe” ve “Fidanlık Cadıları” başlıklı iki sergisini hem dijital hem de HuginMunin Collective Kuzguncuk’ta fiziksel olarak sanatseverlerle buluşuyor.

Ahmet Elhan’ın 2016-2020 yıllarına yayılan serisi “Loş Bahçe” ve üzerinde çalışmasını tamamladığı yeni serisi “Fidanlık Cadıları” eş zamanlı olarak izleyiciye sunuluyor.

Ahmet Elhan serilerin düşünsel sürecini şu sözlerle açıklıyor: “Loş Bahçe adından da anlaşılabileceği gibi romantik döneme referanslar veren bir seri. Hüzünler, terk edilmişlikler, eskide kalmışlar, unutulmuş olanlar üzerine. Ama onun üzerine buzlu camın çizgilerini koyduğum zaman bütün o romantik bakış için seyircinin elindeki rahatlatıcı unsurları alıyorum. Bir de dikkat ederseniz işlerin kenarında siyah, kendine has işe dahil olan bir çerçeve vardır. Dolayısıyla karşısında gözlerinizin nemleneceği bir görüntüyü rahatlıkla size sunmuyorum. Sağından solundan bu bir görüntü bu bir müdahale…

İkinci seri ‘Fidanlık Cadıları’ da ağaçları konu ediniyor. İstanbul Sarıyer’deki Atatürk Fidanlığı’nda gezerken kış günü budanmış ağaçlarda bir form çağrışımı bir biçim çağrışımı buldum. Onları acıyla bükülmüş insan bedenlerine benzettim. Sonra da aklıma Macbeth’in açılış sahnesi, cadılarla karşılaşması ve onun geleceğinin söylenmesi geldi… Loş Bahçe uzun zamana yayılmış devam eden bir süreçtir. Fidanlık Cadıları ise anlık çekip koymayla ilgili. Loş Bahçe kullandığım buzlu cam çizgileri gibi, bu seride de her birinin içine bir asal geometrik form yerleştiriyorum yani böyle duyguya karanlığa ait bir alanda çok matematiksel bir yapı olduğunu da vurgulamaya çalışıyorum. Duygu her seferinde kırılıyor. Romantik olmaya, aşka gelmeye vakit yok benim sergilerimde.”

Künye:
1-2. Ahmet Elhan, Loş Bahçe XXIV ve X
​3-4. Ahmet Elhan, Fidanlık Cadıları X ve VIII

0
706
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage