28 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2024

Arter Çocuk Festivali 6 Eylül’de Başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Arter Çocuk Festivali, “Benim İçin Sanat” başlığıyla 6-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

4-11 yaş aralığındaki çocukları sanatın olanaklarını ve ifade gücünü keşfetmeye davet eden Arter Çocuk Festivali, katılımcılarına rehberli sergi turları, atölyeler, ritme dayalı etkinlikler ve gündelik nesneler ile kolektif üretim üzerine keşif alanları sunuyor. Arter’in güncel sergilerindeki yapıtlarından esinle kurgulanan festivalde çocuklar farklı malzemeleri tanıyacak ve onları deneyimleyerek sanatla kurdukları ilişkiyi derinleştirecekler.

Festival kapsamında Arter'in -1. katındaki atölye mekânında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve kayıt gerektirmeyen Keşif Saati’nde, çocuklar kendileri için sanatın imkânlarını keşfedecek, farklı teknikleri ve malzemeleri deneyimleyerek hayallerini yansıtan eserler üretecekler. 4-11 yaş grubunu birlikte üretmeye ve paylaşmaya davet eden Keşif Saati etkinlikleri 6 Eylül Cuma günü 11.00’de, 7 Eylül Cumartesi günü 17.00’de, 8 Eylül Pazar günü ise 14.00’te gerçekleşecek. Arter Çocuk Festivali boyunca katılımcıların hem çizim yapıp hem de birbirlerinin çizimlerini dönüştürerek festivale yaratıcı yöntemlerle iz bırakabilecekleri Arka Bahçe’deki Ortak Üretim Alanı; 1. kattaki Arter Kütüphanesi’nde bir araya getirilen ilham verici kitaplardan oluşan Okuma Köşesi; Arka Bahçe’de çocukların çektikleri fotoğrafları #ArterÇocukFestivali etiketiyle sosyal medyada paylaşabileceği festival sahnesi ve atölye alanında çocukların yorumlarını ve beklentilerini paylaşabilecekleri mini anketlerin bulunduğu Geribildirim Köşesi çocukları bekliyor. Arter Çocuk Festivali boyunca farklı yaş gruplarından katılımcılara yönelik pek çok atölye çalışmaları düzenlenecek. Çocuk atölyeleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

​Arter’in güncel programlarına buradan, biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
1168
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage