18 MAYIS, CUMARTESİ, 2024

Arter’den “Deniz Kuyrukları Performansları”

Arter, Jackie Matisse’in “Uçurtma Zamanı” başlıklı sergisi kapsamında Deniz Kuyrukları Performansları başlıklı dans gösterisini 22-26 Mayıs tarihleri arasında her akşam 19:30’da sanatseverlerle buluşturacak.

Arter’in 23 Mayıs’ta açılacak “Uçurtma Zamanı” başlıklı yeni sergisi, Jackie Matisse’in uçurtmalarını tüm göz alıcılıklarıyla binanın yüksek ve alçak tavanlı, aydınlık ve karanlık farklı alanlarında ilk kez boylu boyunca sergileyerek onlara iç mekânda bütünlüklü bir bakış sunuyor. Matisse’in uçurtmalarını tüm göz alıcılıklarıyla Arter’in farklı alanlarında ilk kez boylu boyunca sergileyerek onlara bütünlüklü bir bakış sunan sergi bağlamındaki performans, sanatçının üretimlerinde de yer verdiği sezgisel süreçlere odaklanıyor.

Gill Eatherley’nin küratörlüğünü üstlendiği “Uçurtma Zamanı” sergisiyle paralel etkinlikler kapsamında, hareket tasarımı ve yönetimini Polly Motley’nin, video ve canlı görüntü tasarımını Molly Davies’in üstlendiği Deniz Kuyrukları Performansları adlı dans gösterileri de gerçekleştirilecek. Matisse’in de üretiminde yer verdiği sezgisel süreçlere odaklanan performanslar, Arter binasının farklı alanlarına yayılan serginin geçmişi ve bugünüyle bağlantılar kuracak. 22, 23, 24, 25 ve 26 Mayıs’ta her akşam saat 19:30’da Arter’de ücretsiz olarak gerçekleşecek gösterilerde, Catherine Shannon tarafından tasarlanan haute couture kostümler, dansçıları başka dünyalara ve başka varoluşlara taşıyacak. Teknik uygulamasını Philip Roy’un yaptığı gösteride dansçı olaraksa Barış Diker, Beste Demir, Diren Ezgi Yıldızkan, Ekin Ançel, Gizem Seçkin ve Halil İbrahim Aygün yer alacak.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu Deniz Kuyrukları Performansları başlıklı dans gösterisine kayıt yaptırmak için biletler@arter.org.tr adresine mail atabilirsiniz.

​Künye: Deniz Kuyruklarç Performanslarç [Sea Tails Performances] (Photo-Priscilla Roy)

0
641
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage