17 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Arter’den Güncel Sergileri Bağlamında İki Konuşma

Arter’de sanatseverlerle buluşan “Farz Et Ki Sen Yoksun” ve “GLOSSOLALALA” sergileri kapsamında 26 ve 27 Haziran’da iki söyleşi gerçekleştirilecek.

Sanat tarihçisi Claudia Swan’ın Arter’in ilk özel koleksiyon sergisi “Farz Et Ki Sen Yoksun” bağlamında yapacağı konuşma “Bir Harikalar Diyarı” başlığıyla 26 Haziran Çarşamba akşamı 19.00’da sanatseverlerle buluşacak. “Nadirlik” ve “hayret” kavramlarını merkeze alan bir konuşmada, Swan, sergiye eşlik eden kitap için kaleme aldığı “Bir Harikalar Diyarı” başlıklı metniyle de ilişki kuran konuşmasında özel koleksiyonların doğuşunu şekillendiren nadire kabineleri üzerinden sanat tarihine kapsamlı bir bakış sunacak. Swan konuşmasında ayrıca bu koleksiyonların uyandırdığı “hayret” duygusunun, insanın tarih boyunca süren öğrenme ve keşfetme arzusuna dair neler söylediğine de değinecek.

27 Haziran Perşembe akşamı 19:00’da Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ın bireysel üretimlerini bir araya getiren “GLOSSOLALALA” sergisi bağlamında düzenlenecek etkinlikte, iki sanatçı ve küratör Selen Ansen, süreci ve serginin çoksesli yapısını odağına alan bir söyleşi gerçekleştirecek. Tekil sanatsal pratiklerle ortak bir deneyim alanı yaratmanın ve çok sesli birliktelikler inşa etmenin imkânlarını irdeleyen “GLOSSOLALALA” sergisi, sanatçıların dil meselesi etrafında kurguladıkları ve dili ses, yazı, beden ve mekânla ilişkilendiren yapıtlarından oluşuyor. Söyleşide Johanna Gustafsson Fürst, Dilek Winchester ve Selen Ansen eserlerin mekânla, birbirleriyle ve yaşamla kurdukları ilişkilerin izini sürecek.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere kayıt yaptırmadan katılabilirsiniz.

Künye:
1. "Farz Et Ki Sen Yoksun" Sergiden yerleştirme görüntüsü Küratör: Selen Ansen Arter, 2024 Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
2. "GLOSSOLALALA" Sergiden görünüm Küratör: Selen Ansen Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras ve Elif Çakırlar)

0
559
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage