16 EYLÜL, PAZARTESİ, 2024

Arter’den İki Yeni Sergi

Arter, yeni sezona iki yeni sergiyle başlıyor. Maaria Wirkkala’nın Karaya Çıkmak Yasaktır başlıklı yerleştirmesi Arter’in 1. kat galerisinde, Yasemin Özcan’ın “Islak Zemin” başlıklı sergisi ise Arter’in giriş kat galerisinde 19 Eylül’den itibaren sanatseverlerle buluşacak.

Maaria Wirkkala’nın 2007 yılında 52. Venedik Bienali’nde sergilenen ve aynı yıl Arter Koleksiyonu’na dahil edilen Karaya Çıkmak Yasaktır başlıklı yerleştirmesi, İstanbul’da ilk kez 19 Eylül 2024 -23 Şubat 2025 tarihleri arasında Arter’de izleyici karşısına çıkacak. Küratörlüğünü Nilüfer Şaşmazer’in üstlendiği ve yerleştirmeyle aynı adı taşıyan sergi, kendisine eşlik eden Arter Yakın Plan yayını aracılığıyla, çocukluğunu anavatanı Finlandiya’nın güneyindeki Helsinki ve kuzeyindeki Laponya ile İtalya'nın Venedik kenti arasında geçiren ve bu coğrafyaların daimî bir değişkenlik içinde olan su, hava ve ışık gibi unsurlarını üretiminin merkezinde konumlandıran sanatçının pratiğine derinlikli bir bakış sunuyor.

Yasemin Özcan’ın “Islak Zemin” başlıklı sergisi 19 Eylül 2024 - 6 Nisan 2025 tarihleri arasında Arter’in giriş kat galerisinde izleyicilerle buluşacak. Sergi, pratiğinde seramik, fotoğraf, metin, video, ses ve performans gibi farklı mecra ve malzemelere yer veren Yasemin Özcan’ın daha erken tarihli yapıtlarıyla bu sergi için ürettiği yeni eserlerini Eda Berkmen küratörlüğünde bir araya getiriyor. İnsanın toprakla, hatırlamanın dille, otobiyografinin kurguyla ilişkisi üzerinden nesiller arası aktarım, göç ve kimlik inşası gibi konulara odaklanan sergiye, Berkmen’in sanatçıyla gerçekleştirdiği kapsamlı söyleşinin yanı sıra Kaya Genç, Evrim Kaya ve Işın Önol’un kaleme aldıkları metinlere yer veren bir de kitap eşlik edecek.

Künye: 
1. Maaria Wirkkala Karaya Çıkmak Yasaktır Aalto Pavyonu, Venedik Bienali’nden sergi görünümü, 2007 Fotoğraf: Tinni Torikka
2. Maaria Wirkkala Karaya Çıkmak Yasaktır, 2024 Yerleştirme görüntüsü: Maaria Wirkkala: Karaya Çıkmak Yasaktır, Arter, 2024 Küratör: Nilüfer Şaşmazer Fotoğraf: Orhan Cem Çetin
3. Yasemin Özcan: Islak Zemin, 2024 Fotoğraf: Hadiye Cangökçe
​4. Yasemin Özcan: Islak Zemin Küratör: Eda Berkmen Sergiden görünüm Arter, 2024 Fotoğraf: flufoto (Barış Aras & Elif Çakırlar)

0
978
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage