26 TEMMUZ, CUMA, 2024

Aslı Özge’nin Son Filmi “FARUK” MUBI’de

Aslı Özge’nin dünya prömiyerini Berlinale’de yapan ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen son filmi FARUK, 24 Ağustos’ta MUBI’de gösterime girecek.

Aslı Özge, filmde babası Faruk’un uzun yıllardır yaşadığı apartmanın kentsel dönüşüm sürecini ele alırken, kendisini de filmin dünyasına oyunbaz bir şekilde dahil ediyor. Kurmaca ve gerçeklik arasında gidip gelen FARUK, 90’lı yaşlardaki bir adamın bağımsızlığını kaybetmemek için verdiği mücadeleyi incelikli bir üslupla anlatıyor. Film, İstanbul gibi durmadan değişen bir şehirde yaşayan yaşlı bir adamın hayatını izleyiciye sunuyor. Aslı Özge’nin toplumsal meseleleri bireysel ilişkiler aracılığıyla irdelediği bu çok katmanlı hikâye, Türkiye’nin sosyal ve kültürel değişimlerine dair keskin gözlemlerde bulunuyor.

​Aslı Özge film hakkında şunları söylüyor: “Çekimler yedi yıldan uzun bir zamana yayıldı. Film boyunca doğal olarak babam yaşlandı, İstanbul dönüştü. Anılar gözlerimizin önünden silinip giderken, şehir zamanla bambaşka bir görünüme büründü. FARUK, kentsel dönüşümün izini sürerken izleyiciyi geçmişe, geleceğe, enkaza, anda olmaya, hırslara, gençliğe ve yaşlılığa dair hem kurgusal hem de çok gerçek bir yolculuğa davet ediyor.”

0
944
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage