12 TEMMUZ, CUMA, 2024

Ayvalık 10. AIMA Müzik Festivali 23 Temmuz’da Başlıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından, Sabancı Vakfı’nın desteğiyle bu yıl onuncusu düzenlenen Ayvalık AIMA Müzik Festivali, 23 Temmuz-21 Eylül tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan AIMA, yüzden fazla ustalık sınıfı düzenleyerek bini aşkın gencin usta müzisyenlerden eğitim almasına ve sanatlarında yükselmelerine destek oldu. Ayvalık 10. AIMA Müzik Festivali, geçmişte öğrenci ya da eğitimci olarak AIMA ustalık sınıflarına katılmış müzisyenlerin ağırlıkta olduğu bir programla gerçekleşecek. Program kapsamında yedi konser dinleyicilerle buluşacak.

AIMA Masterclass eğitmenleri ünlü Fransız klasik klarnet sanatçısı Jean-Marc Fessard ve Türkiye’nin önde gelen klarnet sanatçılarından Ayşegül Kirmanoğlu, 23 Temmuz’da Mendelssohn, Poulenc, Delmas, Bozza, Widor ve Messiaen eserlerinden oluşan bir programla sahne alacak. Fessard ve Kirmanoğlu’na piyanoda Deniz Kuvandık eşlik edecek. Konser, Erman Kazaz Karaca ve Institut français de Turquie’nin destekleriyle gerçekleşecek. 2024 Ocak ayında Mendelssohn-Bartholdy Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen Viatores Quartet, kariyerini Almanya’da sürdüren İngiliz Louisa Staples (1. keman), Alman Johannes Brzoska (2. keman), Hong Konglu Gordon K. H. Lau (viyola) ve Türk Umut Sağlam (viyolonsel) olmak üzere dört genç ve başarılı müzisyenden oluşuyor. Viatores Quartet, 7 Ağustos akşamı Türkiye’de ilk kez Ayvalık dinleyicisi ile buluşacak. Rana ve Erol Tabanca’nın katkılarıyla gerçekleşecek olan konserde grup, Haydn, Schubert ve Dvořák yapıtlarından oluşan dopdolu bir program sunacak.

Birsen Ulucan (piyano), Özcan Ulucan (keman) ve Ozan Evrim Tunca’dan (viyolonsel) oluşan Ulucan Trio, 16 Ağustos’ta Cunda Adası’nda sahne alacak. Alev Komili’nin desteğiyle gerçekleşecek konserde grup, Berg, Manav ve Schubert eserleri seslendirilecek. 2021’de İKSV’nin “Yarının Kadın Yıldızları” projesinde yer alan üç genç kadın müzisyen, Lal Karaalioğlu (piyano), Elfida Su Turan (keman) ve Beliz Güney (viyolonsel) tarafından kurulan Trio Hera, 29 Ağustos’da Haydn, Rahmaninov, Şostakoviç ve Say yapıtlarıyla dinleyici karşısına çıkacak. Etkinliğe Allianz Türkiye destek verecek. Müzik eğitimini ve kariyerini Almanya’da sürdüren Alpay Jan İnkılap (keman), Arda Aykut (viyola), İdil Bursa (viyolonsel) ve Tuna Bilgin’den (piyano) oluşan Artualid Quartet, 12 Eylül akşamı dinleyicilere Brahms ve Mahler’den yapıtlar seslendirecek.

Türkiye’deki önemli konser piyanistlerinden biri olan Rüya Taner ve gazeteci, yazar, televizyoncu ve müzisyen kimlikleriyle tanınan saksafon sanatçısı Kürşat Başar, “Yerelden Evrensele” başlıklı projeleriyle 15 Eylül akşamı dinleyicilerle buluşacak. Yaşar Holding sponsorluğundaki konserde, sanatçılar, romantik dönem klasik müzik yapıtlarından türkülere uzanan ilgi çekici bir program sunacak. 4. Uluslararası İstanbul Orchestra Sion Piyano Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen piyanist Kisuk Kwon, festivalin kapanış konserinde, 21 Eylül akşamı Haydn, Schubert, Liszt ve Schumann yapıtlarından oluşan bir program seslendirecek. Etkinlik, DYO’nun destekleriyle gerçekleşecek.

​Festival kapsamında ayrıca, Temmuz-Eylül ayları arasında, AIMA flüt, klarnet, keman, piyano ve viyolonsel ustalık sınıfı final konserleri de gerçekleşecek. Masterclass final konserleri ücretsiz ve halka açık olacak. Ücretli olan konserin biletlerine ise Mobilet üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
874
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage