04 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Açılış Filmi “Megalopolis”

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, açılışını Francis Ford Coppola imzalı Megalopolis filmiyle 17 Eylül’de Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfi Tiyatro’da yapacak.

Baba serisi, Kıyamet ve Konuşma gibi klasiklere imza atan usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın yeni filmi Megalopolis, Türkiye’de ilk kez Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek. Coppola, 1970’lerin sonunda tasarlamaya başladığı ve kırk yılı aşkın süredir sürekli geliştirdiği tutku projesini kendi imkânlarıyla, cebinden harcadığı 120 milyon dolarla hayata geçirdi. Adam Driver, Giancarlo Esposito ve Nathalie Emmanuel’in başrollerde yer aldığı filmde Aubrey Plaza, Shia Labeouf, Jon Voight ve Dustin Hoffman başta olmak üzere geniş bir oyuncu kadrosu bulunuyor.

“Attığı her adım medya tarafından takip edilen deli ve dâhi mimar Cesar Catilina, Yeni Roma şehrini baştan tasarlayıp ütopik gelecek tutkusuna uygun şekilde yeniden inşa etmek ister.  Bunun için karşısındaki en önemli engel muhafazakâr belediye başkanı Cicero’dur.”

Kan bağı ya da çıkar ortaklığıyla birbirine bağlanan çok sayıda karakter ve bolca entrika içeren Megalopolis, Shakespeare tragedyalarını anımsatıyor. Dijital özel efektlerin de kullanıldığı film, bilim kurgu türünün klasiklerinden Fritz Lang’ın Metropolis’ine de göndermeler içeriyor.

​Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfi Tiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek. Ayvalık Uluslararası Film Festivali için biletler 7 Eylül’de Biletix ve Ayvalık’taki Küçük Han’da açılacak gişeden satışa çıkacak.

0
725
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage