01 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin İlk Filmleri Belli Oldu

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 2024 Cannes Film Festivali’nin ödüllü yapımlarını Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşturacak.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, bu yıl da yine ödüllü filmlerin gösterimini ilk kez Ayvalık’ta yapacak. Türkiye prömiyerlerini Ayvalık’ta yapacak filmler şunlar olacak: Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Miguel Gomes’in Grand Tour’u; En İyi Senaryo ödüllü Colin Fargeat imzalı The Substance; Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi Payal Kapadia yönetmenliğindeki All We Imagine as Light ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Mohammad Rasoulof’un yönettiği The Seed of the Sacred Fig ile Altın Palmiye için yarışan Ali Abbasi yönetmenliğindeki The Apprentice; Christophe Honoré imzalı Marcello Mio ve Paolo Sorrentino’nun yeni filmi Parthenope.

Henüz programından ilk filmleri açıklanan festival, 17 Eylül’de Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak. Festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, ASKEV Sera, İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali ile ilgili gelişmeleri web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

0
1150
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage