03 EYLÜL, SALI, 2024

Barın Han’da Yeni Sergi: “Critical Shifts”

Barın Han, yer değiştirme kavramını yeniden yorumlayan “Critical Shifts” başlıklı sergiyi 3 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Maria Korolkova, Margarita Osepyan ve Kate Umnova’nın eş-küratörlüğünde gerçekleşen “Critical Shifts” sergisi, Türkiye başta olmak üzere farklı coğrafyalardan gelen yirmi iki sanatçıyı bir araya getiriyor. Çin, Avrupa, Rusya, Türkiye, Birleşik Krallık, ABD ve Özbekistan gibi çeşitli ülkelerden sanatçıların perspektiflerini bir araya getiren sergi, yer değiştirme pratikleri ve felsefesine dair alışılmış söylemlerin ötesine geçerek, farklı deneyim ve yaklaşımlar sunuyor. Sergide yer alan sanatçılar arasında; Greta Alfaro, Rong Bao, Burçak Bingöl, Gülizar Çepoğlu, Marjolijn Dijkman, Sinem Dişli, FRAUD, Jim Hobbs, Merve İşeri, Saodat Ismailova, Ege Kanar, Jiabao Li, Marie-Luce Nadal, Kerem Ozan Bayraktar, Yağız Özgen, Julien Prévieux, Sümer Sayın, Pip Thornton, Dimitri Venkov, Emma Waltraud Howes, Cansu Yıldıran bulunuyor.

“Critical Shifts”, yer değiştirmenin ve dönüşümün yalnızca büyük jeososyal ve jeopolitik göçlerle oluşmadığını, günlük yaşamda neredeyse fark edilmeyen küçük değişimlerin de dönüşümde önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Bu küçük hareketler, dönüşümün, açıklığın ve yeni başlangıçların temel taşlarını oluşturuyor. “Critical Shifts”, bu küçük madde, form ve anlam hareketlerini araştırarak, sürekli değişimin belirsiz etmenlerini, gözle görülmesi zor farklılıkları ve yanıltıcı zamansallıkları takip etmek için çeşitli yöntemler sunuyor. İstanbul ve Barın Han’ı, yer değiştirme ve çarpışmaları barındıran tarih ve coğrafi çeşitliliğe sahip olduğu için seçti. İnsanlar ve manzaralar, kara ve su, eski ve yeni, tarihsel ve çağdaş arasındaki bu derin geçişler, “Critical Shifts” sergisinde Barın Han’ın dört katında izleyiciyle buluşacak. Sergi, kaosu ölçen eserlerden, eskiyi yeniden yorumlayan eserlere kadar uzanan bir anlatı sunarak, izleyiciyi yer değiştirmenin yeni bir sabit olduğu fikrini vurgulayan bir yolculuğa davet ediyor.

Künye:
1. "European Dark Room", 2010. Artist Greta Alfaro
2. "Where Is My (Deep) Mind?", 2019. Artist Julien Prévieux
3.  "Island(s) of Escape", installation fragment, 2022. Artist Sümer Sayin. Photo courtesy of the artist
4.  "My Immigration Papers". Artist Merve İşeri, 2016. Image courtesy of the artist

0
921
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage