13 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2022

Batsheva Ensemble “Decadance#21” ile 28 - 29 Nisan’da CRR’de

Çağımızın en özgün koreograflarından biri olan Ohad Naharin’in 28 yıl yönettiği Batsheva Dans Company ve Ensemble için yaptığı Decadance#21 adlı eseri ilk defa Türkiye’de 28 - 29 Nisan’da CRR sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Ohad Naharin’in İsrailli dans topluluğu Batsheva Dans Topluluğu’nun 10. yılında ortaya koyduğu eserlerden alıntılar yaparak tasarladığı bir çalışma olan Decadance, topluluğun genç kuşak dansçılarından oluşan Batsheva Ensemble tarafından iki gösteri ile İstanbul’da sergilenecek. 2000 yılındaki prömiyerinden beri, Ohad Naharin her yıl dansçılarıyla, Decadance için ikonik ve yeni koreografilerinden adaptasyonlar ile bir kolaj oluşturuyor. Decadance bir eserin ucu açık kalmasını, sonsuz oluşumunu ve hiçbir zaman bitmeyişini cisimleştiriyor. Decadance #21 ile topluluğun yaratıcı ve etkileyici repertuarına ek olarak Zorn adlı yeni eserin prömiyeri de izlenebilecek. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

​1974 yılında dansçı olarak girdiği Batsheva Dance Company’e 1990 yılında sanat yönetmeni olduğu ana kadar Ohad Naharin, Martha Graham ve Maurice Béjart’ın topluluklarında dans etti ve New York’ta kendi koreografilerini sergilerken önemli dans topluluklarına eserler yarattı. Kendi hareket dili ile bir dans metodolojisi geliştiren sanatçı, dans dünyasında “gaga” diye tanınan bir tekniğin de yaratıcısı oldu. Sanatçı Batsheva Dance Company’nin sanat yönetmeni olduğu yıl, gençlere ayrıcalık ve olanaklar tanımak amacıyla sadece genç dansçılardan oluşan bir topluluk olan Batsheva Ensemble’ı kurdu ve bu dansçıların yaratıcısı olduğu “gaga” tekniği ile şekillenmesini sağladı.

0
1899
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage