20 MART, ÇARŞAMBA, 2024

BAU ve Zorlu PSM’den “Sahne Teknisyenliği Programı”

Bahçeşehir Üniversitesi ile Zorlu PSM iş birliğiyle hayata geçirilen, kültür ve sanat alanında istihdama katkı sağlamayı hedefleyen “PSM Akademi ile Sahne Teknisyenliği Programı” için başvurular başladı.

Hazırlanan bu program ile konser, tiyatro, müzikal gibi etkinliklerde sanatseverler ile gösteri arasındaki köprüyü kuran sahne teknisyenleri yetiştirilmesi amaçlıyor. Programla, son yıllardaki teknolojik gelişmeler de dikkate alınarak güncel bilgiler ışığında daha donanımlı sahne teknisyenlerinin yetiştirilmesi, meslek profesyonellerinin yetkinliklerini artırması hedefleniyor. Bahçeşehir Üniveritesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) koordinasyonunda BAU Konservatuvarı ve PSM Akademi’nin alanında uzman isimlerden oluşan eğitmen kadrolarıyla katılımcılara teorik ve pratik eğitimler vermesi planlanıyor.

4 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek program kapsamında katılımcılar modern tiyatroda sahne terminolojisi, sahne ve stüdyoda ses terminolojisi, temel elektrik-elektronik bilgisi, ışık ve renk teorisi, uygulamalı ışık ve ses sistemleri, ses fiziği ve sayısal ses, sinyal akışı, uygulamalı ses sistemleri, temel video sistemleri, ringing, temel marangozluk, temel otomasyon gibi başlıklarda 10 saati uygulamalı sınav olmak üzere toplam 51 saat eğitim alacak. Sahne teknolojileri hakkında temel düzeyde bilgi ve donanıma sahip olacak katılımcılar sahnede gerçekleşen etkinliklerde ve teknik branşlarda “başlangıç seviyesi teknisyen” pozisyonunda çalışabilecekler.

PSM Akademi ile Sahne Teknisyenliği Programı dün (19 Mart) gerçekleşen bir basın toplantısında; Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ve BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uluç Esen’ın katılımıyla Zorlu PSM’da tanıtıldı.

​4 Mayıs 2024’te ilk dersiyle başlayacak programın ayrıntılarına buradanbilgi ve kayıt ile ilgili bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz.

0
743
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage