25 EKİM, CUMA, 2024

Behiç Ak’tan Çocuklar İçin: “Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer”

Behiç Ak’ın doğaya kulak vermeyi öğrenen bir çocuğun renkli macerasını anlattığı kitabı Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer, Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı.

Ak’ın yazdığı ve resimlediği bu kitap insanın gerçek kişiliğini ve yeteneklerini keşfetme yolculuğuna ışık tutuyor. Roman, kendimizle ve çevremizle kurduğumuz ilişkilere eğiliyor. Aşırı hızlı şehir hayatında unutulan kırsal yaşamın dinginliğinin değerini; doğanın ahenginin, insanın kendini bulmasındaki etkilerini duyumsatıyor. Şehir ve köy yaşamı arasındaki farkları ve etkileşimleri gösterirken doğa, sanat ve yetenek üzerine düşündürüyor.

“Kerem, babasından farklı olduğunu kanıtlamak istiyordu. Çıktığı yürüyüşte önce içsesiyle tanıştı, sonra kendini bülbül seslerinin yankılandığı yemyeşil bir yaylada buldu. Yollarda, kavun heykeli yapan dev adam, ablasının çokrenkli arkadaşı Dilan, çoban köpeği Dost, ablasından çello çalmayı öğrenen Eşber ve moda tasarımcısı Feyza Hanım'la tanıştı. Peki ya defile yapan korkuluklar, futbol topu dolu tarla gerçek miydi? Kerem kendisiyle nasıl barışacak, gerçek Kerem'i nasıl bulacaktı?..”

0
89
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage