Metis Yayınları tarafından, Bilge Karasu’nun günlükleri, metinleri, not defterleri ve mektuplarından yola çıkarak hazırlanan, yapıtlarından pasajlar içeren “Bilge Karasu’yu Düşünmek” adlı sergi 30 Kasım-27 Aralık tarihleri arasında Goethe Enstitüsü – Ankara’da ziyaret edilebilecek.
Geçtiğimiz yıl İstanbul’da sergilenen ve yoğun ilgi gören bu sergi şimdi de hayatının büyük bölümünü Ankara’da geçiren Karasu’yu anmak ve şehrin edebi mirasına katkıda bulunmak için Ankaralılarla buluşuyor.
Sergide yazarın terekesinden daha önce yayımlanmamış malzemelerin yanı sıra kitaplarından alıntılar, kitap kapakları, fotoğraflar da yer alıyor. Sergi salonunda Karasu’nun Loyola Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşma ile İoanna Kuçuradi’nin onun edebiyatı hakkındaki kısa bir konuşmasını izlemek de mümkün.
Serginin açılış günü 30 Kasım Cumartesi günü 16.00-17.30 saatleri arasında yapılacak panelde Jale Özata Dirlikyapan, Aytül Özüm ve Adem Gergöy, Savaş Kılıç’ın moderatörlüğünde Bilge Karasu’nun yapıtlarından söz edecek. Jale Özata Dirlikyapan, Troya’da Ölüm Vardı’nın edebiyat tarihimizdeki yeri ve 50 Kuşağı öyküleriyle ilişkisi üzerine konuşacak. Aytül Özüm, Bilge Karasu’nun masalları ve metin çözümlemesi, Adem Gergöy ise Karasu'da “'Dokunsal' Hayvanlar” konularını ele alacak. Panelin ardından Tansu Açık, Karasu için hazırladığı “Kırk Ambar” projesini tanıtacak.
“Bilge Karasu’yu Düşünmek” adlı sergiyi 27 Aralık 2024’e kadar haftanın her günü saat 10.00-18.00 arası ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Goethe-Institut Ankara - Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 131K/1 06420 Bakanlıklar - Ankara