21 EKİM, PAZARTESİ, 2024

“Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu” Sergisi Kibele Sanat Galerisi’nde

Ana sponsorluğunu İş Sanat’ın üstlendiği “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu” sergisinden geniş bir seçki 15 Aralık’a kadar İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Mustafa Taviloğlu’nun 1972 yılından başlattığı ve 50 yılı aşkın süredir büyüttüğü sanat koleksiyonu İstanbul’daki yedi farklı mekânda izleyicilerle bir araya geliyor. İş Sanat ana sponsorluğunda düzenlenen ve toplamda 903 sanatçının 2412 eserini barındıran “Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Taviloğlu Koleksiyonu” sergisinin küratörlüğünü Derya Yücel ve Marcus Graf üstleniyor. Mekânlara göre tematik bir kurguda sunulan serginin Kibele Sanat Galerisi’ndeki seçkisinde sanatçılar, dönemler, üsluplar ve teknikler açısından büyük bir çeşitlilik gösteren koleksiyondan 70 sanatçının 100’e yakın eserinin yer alıyor.

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten sergi ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde sanat eseri koleksiyonculuğu denince akla gelen ilk isimlerden biri, Sayın Mustafa Taviloğlu. Yıllardır plastik sanatların usta isimlerinin retrospektif sergilerine ev sahipliği yapan Kibele Sanat Galerimizde kendisinin koleksiyonundan ödünç alınan birçok esere yer verdik. Bugünse galerimiz onun yarım asırlık sanat yolculuğuna eşlik ediyor. Bu önemli koleksiyonundaki eserlerin sanatseverlerle buluşmasını desteklemekten ve sergi mekânlarından biri olarak koleksiyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

​Serginin küratörleri Derya Yücel ve Marcus Graf, Kibele Sanat Galerisi’ndeki seçki için şunları söyledi: “Kibele Sanat Galerisi bu serginin bir parçası olarak 70 çağdaş sanatçının 95’ten fazla eserine ev sahipliği yapıyor. Uluslararası bir nitelik taşıyan bu sergide günümüz dünyasının baş döndürücü hikâyelerini anlatan figüratif eserler izleyiciyle buluşuyor. Ek olarak neondan tuval resmine birçok tipografik eser Kibele Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Sergide organik soyutlamalardan geometrik soyuta uzanan geniş bir yelpazede soyut eser yer alıyor. Kibele Sanat Galerisi’nde çağdaş heykelciliğin çoğulcu karakterini ve yaşantımızın dinamik akışını yansıtan heykeller ve nesneler izleniyor.”

0
470
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage