27 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2023

“Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi” HUPALUPA Expo’da

Dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan “Body Worlds: Animal Inside Out-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi”, 31 Mart tarihine kadar Ataşehir Metropol İstanbul’daki HUPALUPA Expo’da izleyicilerle buluşuyor.

Hayvanların bedenlerinin bilinmeyen özelliklerini ve biyolojik yapılarını sanatsal bir anlayışla izleyiciye sunan sergi, “Hayvan derisi ve kürkünün altında ne var?” sorusuna yanıt olarak ziyaretçileri anatomik bir safariye çıkarıyor. Ziyaretçilerin ülkemizde olmayan fil ve zürafa gibi farklı coğrafyaların canlılarını bir arada görme imkânı bulduğu sergide izleyiciler 100’den fazla hayvanın kemik yapısını, kaslarını, sinir sistemini ve organlarını yakından inceleme fırsatı buluyor.

​Zürafadan file, köpekbalığından ahtapota kadar çok sayıda muhteşem canlının karmaşık biyolojisini keşfetme imkânı sunan sergi, hayvanların iç dünyasını, çürümeyi durduran plastinasyon tekniği sayesinde detaylı bir şekilde gösteriliyor. Bu çalışmaya imza atan bilim insanı Prof. Dr. Gunter von Hagens, sergi için hiçbir hayvanın öldürülmediğini ya da asla zarar görmediğini de özellikle vurguluyor.

0
1599
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage