28 MAYIS, SALI, 2024

Bolis Lusadu Fotoğraf Kolektifi’nin “Usta Ellerin Sihri” Sergisi Depo’da

Bolis Lusadu Fotoğraf Kolektifi tarafından hazırlanan “Usta Ellerin Sihri” başlıklı sergi, 29 Mayıs-13 Temmuz tarihleri arasında Depo’da sanatseverlerle buluşacak.

Bolis Lusadu Fotoğraf Kolektifi’nin bir yıldır üzerine çalıştığı bu belgesel fotoğraf projesi yiten mesleklere ve tükenen bir topluma odaklanıyor. Teknolojik dönüşümlerle birlikte emekçilerin görünürlüğünü yitirmesini ve İstanbul’daki Ermenilerin nüfusunun azalmasını ele alan Lusadu, şehrin son Ermeni ustalarını fotoğraflayarak önemli bir arşiv oluşturuyor. Kolektif, farklı mesleklerden insanları atölyelerinde ziyaret edip fotoğraflarını çekerek, kuyumculuk, demircilik, dericilik, terzilik, tamircilik, saatçilik, ciltçilik, şapkacılık, diş teknisyenliği, marangozluk ve tornacılık gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren son İstanbullu Ermeni ustaların kaydını tutuyor.

​Kınalıada Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi Vakfı’nın desteğiyle hayata geçirilen sergide; Arman Camgözoğlu, Berge Arabian, Dikran Dülgeryan, Edmon Sefer, Garo Miloşyan, Mıgırdiç Arzivyan, Nuran Akkaya ve Sarkis Baharoğlu’nun fotoğrafları yer alıyor.

​Fotoğraf: Edmon Sefer, 2023

0
883
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage