24 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Borusan Contemporary’den Doug Aitken Sergisi

Amerikalı multidisipliner sanatçı Doug Aitken, Türkiye’deki ilk sergisini eylül ayında Borusan Contemporary’de sanatseverlerle buluşturacak.

Doug Aitken, günümüz varoluşuyla özdeşleşmiş hiper-bağlantılılığın karmaşıklıkları ve çelişkilerinin küreselleşmiş neoliberal toplumlardaki özgürlüğün anlamının ve tüm bunların bireyin izolasyonu üzerindeki etkilerinin izlendiği bir anlatı sunuyor. Jérôme Sans küratörlüğünde, günümüz dünyasının insanlık durumunu resmedecek monografik sergi, Aitken’ın 2007’den 2024’e kadar olan dönemi kapsayan eserlerini bir araya getiriyor. Sanatçının farklı medyumları kullanmakta ustalaşmış sanatsal pratiğini deneyimsel alanlar yaratarak sunan sergi, ziyaretçileri pasif bir gözlemciden öteye hem diğer ziyaretçilerle hem de içinde bulundukları mekânın ritmiyle etkileşime giren birer katılımcıya dönüştürüyor. Sergi diğer eserlerin yanı sıra sanatçının Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu siparişiyle ürettiği mekâna özgü yerleştirmesini de izleyicilerle buluşturacak.

Künye:
1. Doug Aitken, 3 Modern Figür (nefes almayı unutma), 2018 Kurulum görünümü: 6775 Santa Monica Bulvarı, Los Angeles, 2019 © Doug Aitken (Sanatçının izniyle) Fotoğraf: Dakota Higgins
2. Doug Aitken Fotoğraf: Ami Sioux
​3. Jérôme Sans Fotoğraf: Sam Samore

0
558
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage