11 KASIM, PAZARTESİ, 2024

“Bu Festival Bizim” Sona Erdi

Türkiye’de müzik festivallerine yeni bir soluk getirmek ve müzik sektöründe kalıcı bir dönüşüm yaratmak amacıyla Kreşendo’nun düzenlediği “Bu Festival Bizim”in üçüncü edisyonu sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür’ün katkılarıyla, 1-8 Kasım tarihleri arasında “Mutluluğun Ritmi” temasıyla gerçekleşen festival kapsamında; konserler, atölye ve konuşmalar katılımcılarla buluştu. “Bu Festival Bizim”, farklı tarzlarıyla öne çıkan başarılı müzisyen kadınları sahnesinde ağırladı. Kreşendo organizasyonuyla Volkswagen Arena’da gerçekleşen açılış konserinde, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan'ı temsil eden Marina Satti sahne aldı. İlk Türkiye konserini Bu Festival Bizim’de gerçekleştiren Marina Satti’nin öncesinde Selût ve Nova Norda dinleyicilerle buluştu. 3 Kasım’da Salon İKSV’de alternatif sahnenin öne çıkan isimlerinden Dilay Dal, Sera Savaş, Maya Perest, Melisa Karakurt ve KARDELEN konser verdi. Festivalin son günü, 8 Kasım’da, Selin Baycan Postane’de özel bir performansla sahnedeydi.

Festival, katılımcılara zengin içerikli konuşmalar ve atölyeler sundu. Müzik, dans, hareket ve yaratıcılık alanında düzenlenen etkinlikler arasında 5 Kasım’da Hope Alkazar’da gerçekleşen Şükrü Kibar ile Dans ve Hareket: Boybye Class, Simge Pınar ile Yaratma Cesareti & Şarkı Yazma Atölyesi, Çağıl Kaya ile Vokal Atölyesi ve Leyan Senay ile Ritim Atölyesi yer aldı.

Red Bull Dance Your Style Türkiye şampiyonları Aydan Uysal ve Volkan Arıcı’nın katıldığı, hip hop, popping ve house gibi türleri içeren atölye ise 3 Kasım’da Salon İKSV’de gerçekleşti.

Festivalin “Mutluluğun Ritmi” temasında geliştirilen ilham verici konuşmalarında, katılımcılar yaratıcı ve sosyal etki alanlarında derinleşme imkânı buldular. Müzik ve psikolojinin ilişkisini ele alan “Müzisyenlerin (Akıl) Sağlığı: Müzik Sektöründe Mutluluğun Resmini Çizebilir Miyiz?” başlıklı oturum, Deniz Koloğlu moderatörlüğünde İdil Meşe ve Özge Ç. Denizci’nin katılımıyla gerçekleşti. Dayanışma ve birlikte hareket etmenin öneminin vurgulandığı “Mutluluğu Paylaşmak: Birlikte İyi, Birlikte Güçlü” panelinde Bihter Ayyıldız moderatörlüğünde Kaya Demiral, Yağmur Çoban ve Emre Güzel ilham verici hikâyelerini paylaştılar. “Karanlık Zamanlarda Umudu ve Mutluluğu Konuşmak” oturumunda ise Olcay Akyıldız, Zeynep Uysal ve Hande Ortaç, edebiyatın zor zamanları anlatma gücünü ve alternatif anlatılarla kurulan var olma mücadelesini ele aldılar. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden “Kreşendo’yla Sokaklar Bizim: Beyoğlu” hafıza turu, Asena Günal ve Asena Hayal rehberliğinde Beyoğlu'nun kültürel mirasını ve değişen dokusunu katılımcılara tanıttı.

​Kreşendo’nun UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu (IFCD) desteğiyle yürüteceği Müzikte Eşitlik Projesi’nin lansmanı “Bu Festival Bizim” kapsamında 6 Kasım günü Hollanda Konsolosluğu’nda gerçekleşti. Müzik profesyonelleri ile müzisyenleri buluşturan “speed dating” oturumunun ardından UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi Başkanı Özlem Ece ve Londra’daki The Wire Magazine ve Berlin’deki Electronic Beats gibi dergilerde çalışmış olan ve Intonal Festival yapımcısı Lisa Blanning açılış konuşmalarını gerçekleşti. “Müzik Sektöründe Yaratıcılığın Yeni Biçimleri” başlıklı panelde Merve Eryürük, Bülent Forta ve Metin Uzelli, sektöre dair değerli bakış açılarıyla katkı sundular. Bu Festival Bizim kapanış resepsiyonuna Mey Diageo destekleri ile Hollanda Konsolosluğu ev sahipliği yaptı. Hollanda Krallığı Başkonsolosu Arjen Uijterlinde ve bkz İletişim’den Banu Zeytinoğlu, kapanış resepsiyonunda gerçekleştirdikleri konuşmalarda festivalin üçüncü yılını ve UNESCO desteğiyle yürütülecek Müzikte Eşitlik Projesi’ni kutladılar.

0
266
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage