09 ARALIK, CUMA, 2022

Burçin Erdi’nin “İnsan Ruhu İçin Bir Gen Yok” Sergisi Labirent Sanat’ta

Labirent Sanat, Burçin Erdi’nin son dönem çalışmalarından oluşan “İnsan Ruhu İçin Bir Gen Yok” başlıklı kişisel sergisini 14 Ocak tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Burçin Erdi’nin “İnsan Ruhu İçin Bir Gen Yok” sergisinde yer alan resimlerinde orman, mağara gibi doğa betimlemelerinin merkezinde neonatal ya da fetüsler yer alıyor. Bu izleyicide orman ya da mağara olarak algılanan yerin aslında anne karnı olabileceği fikrini oluşturuyor. İzleyici “Görünen insan bedeninin mikroskobik görüntüsü mü, yoksa doğa içindeki bitkilerin ya da ağaçların bir soyutlaması mı? Yoksa beklenen, eşzamanda her iki yaşam kaynağına dair bir anlatı kurmamız mı? Yeni doğan; sanatçının izi olan resmin mi, yoksa atalarının hükmetmeye çalıştığı doğanın mı merkezindedir?” soruları ile baş başa kalıyor. Sergi adını 21. yüzyılda ticarileştirilmiş genetik mühendisliğinin toplum üzerinde yaratabileceği olası sosyal sonuçlarını ele alan 1997 yapımı Gattaca filmindeki Vincent karakterinin yaşadığı zorlu süreçlerden sonra dile getirdiği “insan ruhu için bir gen yok” repliğinden alıyor. Doğum-ölüm, doğa-insan, insan-hayvan, zihin-beden, doğal-yapay gibi ikilikler sanatçının düşünsel ve üretim süreçlerini etkileyen gizil kavramlar olarak izleyicinin karşısına çıkıyor.

Burçin Erdi’nin “İnsan Ruhu İçin Bir Gen Yok” başlıklı kişisel sergisini 14 Ocak tarihine kadar Labirent Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Burçin Erdi, 11222, 2022, tuval üzerine karışık teknik - mixed media on canvas, 125x200cm
2. Burçin Erdi, 11222, 2022, tuval üzerine karışık teknik - mixed media on canvas, 50x70cm
3. Burçin Erdi, 11222, 2022, tuval üzerine karışık teknik - mixed media on canvas, 125x160cm​

0
1290
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage