08 ŞUBAT, SALI, 2022

Çağıl Bocut’un İlk Uzun Metrajı “Sardunya” 12 Şubat’ta MUBI’de

Çağıl Bocut’un Sardunya isimli ödüllü ilk filmi, 12 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek çevrim içi galayla birlikte MUBI’de gösterime girecek.

Baba-kız arasındaki ilişkiyi ölüm, adalet ve etik kavramları üzerinden ele alan Sardunya filmi, 31. Cottbus Uluslararası Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü, Türkiye prömiyerini gerçekleştirdiği 40. İstanbul Film Festivali’nde En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Sinematografi ödüllerini kazandı ve ardından 32. Ankara Film Festivali’nde de En İyi İlk Film ödülüne layık görüldü. 19 yaşındaki Defne’nin üniversite sınavına haftalar kala, babasının felç geçirmesiyle apar topar Urla’ya, memleketine dönmesinin hikâyesini anlatan filmin oyuncu kadrosunda İlayda Elif Elhih, Ali Seçkiner Alıcı, Ahsen Eroğlu, Evren Duyal, Tansu Biçer ve Zeyno Eracar yer alıyor. Çocukluktan bu yana biriken duygusal yüklere, suçluluk ve pişmanlık hislerine odaklanan film, Defne ile babasının geçmişten kalan hesaplaşmasını merkezine alırken, yer yer polisiye bir hikâyeye dönüşüyor. Ailenin güvenilmez ve tekinsiz doğasına dikkat çeken film, taşraya yeni nesil bir bakış açısı getiriyor. Filmin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Sardunya filminin çevrim içi galası yönetmen Çağıl Bocut’un yanı sıra filmin festival sorumlusu Uğur Şahin ile oyuncuların katılımı ve Muammer Brav’ın sunumuyla 12 Şubat Cumartesi saat 20:00’de gerçekleştirilecek. MUBI YouTube kanalından canlı olarak yayımlanacak galaya buradan LCV yaparak katılabilirsiniz.

0
1319
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage