30 EYLÜL, PAZARTESİ, 2024

CerModern’de Yeni Sergi: “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak”

CerModern, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak” başlıklı karma sergiye 3 Kasım’a kadar ev sahipliği yapıyor.

​İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen ve Avusturya Sanat, Kültür, Kamu Hizmeti ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak” (Looking Elsewhere Being There) sergisi, Marcello Farabegoli Projects ile CerModern iş birliğiyle düzenleniyor. Farklı ülkeler arasında hareket hâlindeki ilişkiler ve aidiyet üzerine kurgulanan sergide, 30’dan fazla sanatçının eseri yer alıyor. Küratörlüğünü Marcello Farabegoli’nin, eş küratörlüğünü ise Charlotte Aurich ile Pablo Chiereghin’in üstlendiği sergi, mekâna özgü bir unsur olarak hareket kavramını araştırıyor. Sınırları aşan ve hareketle ilgilenen sanatsal pratiklere ışık tutan sergi, mekânla ilişki kurarken hareketle birlikte başka bir yere bakmanın ne anlama geldiğini sorguluyor. 

Sergide yer alan sanatçılar arasında; Başak Altın, Antonella Anselmo, FlaviaBigi, Songül Boyraz, CristinaCalderoni, Chiara Campanile, Ilaria Carli Paris, Casaluce-Geiger, Pablo Chiereghin, Tom Eller, Luca Faccio, Karin Ferrari, Christina Fiorenza, Julia Frank, Gianmaria Gava, Michela Ghisetti, Chiara Giorgetti, Siggi Hofer, Brigitte Mahlknecht, Ryts Monet, Pınar Öğrenci, Klaus Pobitzer, Lucia Riccelli, Linus Riepler, Gabriele Rothemann, Franziska Schink, Eva Schlegel, Luca Sposato, Esther Stocker, Alberto Storari, Federico Vecchi, Nazim Ünal Yılmaz, ErwinWurm bulunuyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak” başlıklı karma sergiyi, 3 Kasım’a kadar pazartesi hariç her gün 10.00 - 19.00 saatleri arasında CerModern’de ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Esther Stocker, Geometries, 2016, exhibition view Palais Metternich Photo Rudolf Strobl
2. Eva Schlegel Liminal space 2022 Photo Anna Donadel
3. Gabriele Rothemann Reverse Glass Pictures 2007 2014
4. Nazim Ünal Yılmaz Smoking at Nite 2018
5. Alberto Storari Chart series 01 2021
6. Federico Vecchi Formaunica 2018

0
915
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage