15 KASIM, CUMA, 2024

CerModern’den Ercan Arslan ve Astim Kolektifi Sergileri

Sanatta 15. yılını kutlamaya hazırlanan CerModern, Ercan Arslan’ın “İkilem ve Denge” başlıklı kişisel sergisi ile Astim Kolektifi’nin sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Burak Fidan’ın küratörlüğünü üstlendiği “Ambiguous Polarities / İkilem ve Denge” sergisinde Ercan Arslan, insan ruhunun derinliklerine inerek varoluşsal soruları ve duygusal çelişkileri sanat aracılığıyla keşfe çıkıyor. Arslan’ın eserleri, figüratif biçimleri parçalayarak dekonstrüktif bir estetik sunarken, izleyiciye sıradanın ötesinde bir bakış açısı sunuyor. Onun resimlerinde yalnızca figürler değil, insan doğasının karmaşıklığı, belirsizlikler ve zıtlıklar da güçlü bir biçimde hissediliyor. Serginin küratörü Burak Fidan, Arslan’ın eserlerinde ki bu çok katmanlı yapıyı ön plana çıkararak, izleyicinin eserler ile derin bir bağ kurmasını hedefliyor. Ercan Arslan, çalışmalarında yalnızca bir görsel anlatım sunmakla kalmıyor, aynı zamanda insanın kimlik arayışını, varoluşsal çıkmazlarını ve ruhsal karmaşasını ortaya koyuyor. Sanatçının eserlerinde, figürlerin gözlerinin sabit bakışları, izleyiciyi adeta hipnotize edercesine kendisine çekiyor. Bu gözler aracılığıyla izleyici hem kendi varoluşunu sorgulama fırsatı buluyor, hem de dış dünyayla olan ilişkisini yeniden değerlendirme sürecine giriyor. Arslan’ın eserlerinde sıklıkla kullanılan mavi arka plan, dinginliği simgelerken, figürlerin içsel çalkantılarını yansıtan turuncu ve kırmızı tonlar, sanatçının insan doğasındaki ikilemleri nasıl ustalıkla ele aldığını gösteriyor.

CerModern, Çanakkale Bienali’nde dikkat çeken Astim Kolektifi’nin sergisine 16 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Son yıllarda Çanakkale’ye göç eden Hakan Yılmaz, Süleyman Yılmaz, Kerem Meriç ve Volkan Babaotu tarafından kurulan Astim Kolektifi’nin sergisi sanayi ve çevresel etkilerle biçimlenen bir çağdaş sanat anlayışını dijital medya, immersive teknolojiler ve ileri dönüşümle harmanlayarak ziyaretçilere sunmayı amaçlıyor. Kolektifin yaratıcı bir dalga olarak yükselmesinin temelinde, sanayinin göbeğinde şekillenen hem çevresel hem de toplumsal etkilere yönelik duyarlı bir yaklaşım yer alıyor. Astim, çağdaş sanatın dinamik unsurlarına, özellikle dijital medya ve immersive teknolojilere odaklanarak, endüstriyel üretimin çevresel ve toplumsal izlerini sanatsal bir deneyime dönüştürüyor. Bu sanat anlayışı, izleyiciyi sadece gözlemci değil, aynı zamanda aktif bir katılımcı olmaya davet ediyor. Astim Kolektifi’nin eserleri, dijital ortamlar ve teknolojilerin sunduğu etkileşimli olanakları kullanarak, bireylerin yaşadığı çevreyle ilişkisini sorgulayan, kamusal alanda anlam bulan sanatsal projeler üretiyor. Bu projeler, hem izleyiciyi sanatla daha doğrudan bir deneyime yönlendiriyor hem de toplumsal ve çevresel sorumlulukları yeniden tartışmaya açıyor. Kamusal sanat anlayışını bu bağlamda dönüştüren Astim, sanatın toplumla kurduğu ilişkiyi sadece görsel bir biçim değil, aynı zamanda duyusal ve entelektüel bir etkileşim olarak sunuyor.

Ayrıca CerModern’de 1 Ekim’de açılan “Mayalar” sergisi de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. “Gizemli Dünyalar” serisinin ilk sergisi olan “Mayalar”ı pazartesi hariç haftanın her günü 14.00’ten 19.00’a kadar her saat başı görebilirsiniz.

Ercan Arslan’ın “İkilem ve Denge” başlıklı kişisel sergisini 8 Aralık’a kadar, Astim Kolektifi’nin sergisini ise 15 Aralık’a kadar CerModern’de ziyaret edilebilirsiniz.

Künye:
1. Ercan Arslan, 108x130 Tuval Üzeri akrilik 2022
2. Ercan Arslan, 76x100, Kağıt üzeri hibrit kalem, 2022
3. Sanatçılar: Mustafa Akkaya, Berkin Günsay, Hakan Yılmaz, Süleyman Yılmaz Eser adı: Yarınsızlar Korosu  / Chorus of the Tomorrowless Malzeme: Heykel üzerine projeksiyon haritalama / Projection mapping Boyut:140x41x27
​4. Sanatçı: Berkin Günsay Eser adı: Rota / Route Teknik: Karışık teknik / Mixed media Ölçü: 65X57X35 2022

0
723
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage