16-20 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda gerçekleşen CI Bloom, 25 galeri ile 4 sanat inisiyatifiyle bir araya gelerek, 263 sanatçının 520 eserini sanatseverlerle ve koleksiyonerlerle buluşturdu.
Contemporary Istanbul’un genç, dinamik ve cesur yüzü olarak konumlanan CI Bloom, 2025 edisyonuyla hem sanatçılar hem de izleyiciler için güçlü bir üretim ve etkileşim alanı sundu. Her yıl genç ve yükselen sanatçıları, uluslararası basını ve sanat profesyonellerini ağırlayan CI Bloom, bu edisyonunda 11.780 ziyaretçiyi ağırladı. CI Bloom’da eserlerin %62’sinden fazlası satılarak yeni koleksiyonlara dahil oldu. Genç izleyici kitlesinin yoğun ilgisiyle, 780 üniversite öğrencisi fuarı ücretsiz olarak gezdi.
CI Bloom, çağdaş sanat pazarının oyuncularını bir araya getirmek amacıyla, bu bölgedeki sanata özel olarak ilgi duyan uluslararası sanat profesyonellerinden ve uluslararası basından önemli temsilcileri Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde İstanbul’a davet etti. Art Tribune (Italya), Le Quotidien de l’Art (Fransa), Canvas (Birleşik Arap Emirlikleri), Artslife (Italya), Qantara (Almanya) ve Clarin Newspaper (Arjantin) yayınlarının temsilcilerini fuarda ağırladı.
Ayrıca çevrim içi satış segmentinde 12 yıldır hizmet veren Artwide çevrim içi satış platformunda, 4. CI Bloom’da yer alan sanatçıların fuarda sergilenmeyen işleri dijital ortamda sunuldu. Müzayede şeklinde yer alan çevrim içi platform çevrim dışı fuarla eş zamanlı gerçekleşti. Bu yıl ilk kez CI Bloom’da hayata geçen Artwide iş birliği, fiziksel fuar deneyimini dijital bir platformla genişleterek hibrit bir yapının ilk adımını oluşturdu. Bu modelin CI'ın 20. yılında da gelişerek sürdürülmesi hedefleniyor.
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli şunları söyledi: “Contemporary Istanbul’un 20. yılında, CI Bloom onun dinamik ve cesur yüzü olarak öne çıkıyor. Bu yıl dördüncü edisyonu gerçekleşen CI Bloom’un başarılı bir şekilde sona erdiğini gururla paylaşmak istiyorum. Ankara, Diyarbakır ve Eskişehir’den katılım gösteren genç galeriler ve sanat inisiyatiflerinin varlığı fuara ayrı bir değer kattı. İstanbul dışından katılan galerilere ve sanat inisiyatiflerine alan açarak; üretim, paylaşım ve görünürlük açısından onları cesaretlendirmek CI Bloom’un temel değerlerinden biri olmaya önümüzdeki yıllarda da devam edecek. CI Bloom dördüncü edisyonunda yalnızca genç sanatçıların değil, genç koleksiyonerlerin de buluşma noktası oldu. 2025 yılında 20. yılını kutlayacak olan Contemporary Istanbul’un bir tamamlayıcısı olarak, CI Bloom’un, genç sanatçılar ve sanat yolculuklarına yeni başlayan koleksiyoncular için mükemmel bir basamak olduğuna inanıyoruz. CI Bloom satış başarısı ve yeni izleyici profiliyle sektöre umut verici bir tablo sundu.”