27 AĞUSTOS, SALI, 2024

Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nin 2025 Yılı Başvuruları Başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Paris’in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’da 20 yıl süreyle kiralanan Türkiye Atölyesi’nin 2025 yılı başvuruları açıldı.

Farklı disiplinlerdeki sanatçılara Paris’te üçer aylık dönemlerde yaşama ve çalışma fırsatı sunan program için 2 Ekim saat 17.00’ye kadar başvuru yapılabilecek. Görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi çeşitli disiplinlerde çalışan sanatçılara açık olan program 2025 yılı boyunca ocak-mart, nisan-haziran, temmuz-eylül ve ekim-aralık dönemlerinde toplam 4 sanatçıyı ağırlayacak.

Programa davet edilecek sanatçılar Çelenk Bafra, Özer Dicle, Kevser Güler, Ayşegül Kurtel, Gamze Öztürk, Ulya Soley ve Rüçhan Şahinoğlu’ndan oluşan yedi kişilik seçici kurul tarafından açık çağrı yöntemiyle belirlenecek. Seçici kurul üyelerinin yapacağı ilk elemenin ardından ikinci aşamaya kalan sanatçılar, seçici kurul üyeleri ve İKSV ekibiyle sanat pratikleri ve Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nde yapmak istedikleri projeleri konuşmak üzere görüşmeye davet edilecek. Programın başladığı 2009’dan bu yana Türkiye Atölyesi, Türkiye’den 51 sanatçıyı ağırladı.

Programa buradaki formu doldurarak, 2 Ekim saat 17.00’ye kadar başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru şartları:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Başvuru esnasında 40 yaşına basmamış olmak,
İngilizce veya Fransızca dillerinden en az birini iyi derecede bilmek,
Görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışmak.

Başvuru için gerekenler:
Çevrim içi başvuru formu
Özgeçmiş
Niyet mektubu
​Sanatçı portfolyosu

0
1228
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage