23 MAYIS, PERŞEMBE, 2024

Demet Evgar, Afife Jale’ye Hayat Verecek

Tiyatromuza kuşaklar boyunca ilham olan Afife Jalenin hayatı kurmaca bir hikâyeyle, Demet Evgar’ın performansı ve yıldız bir kadro ile tiyatro sahnesine taşınacak. Oyunun prömiyeri 14 Eylülde Zorlu PSM Turkcell Sahnesinde gerçekleşecek.

Afife, Afife Jale’nin hayatından ilham alarak kadının sahnedeki yerini, arayışını ve mücadelesini konu alacak. Oyun; kadının sahneye çıkmasına, göz önünde olmasına yasak koyan düzene başkaldırının çağdaş bir yorumu olarak izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in üstlendiği oyunun proje tasarımı da Serdar Biliş ve Demet Evgar tarafından tamamlandı. Selin Cankı Ceylan’ın yazdığı kurmaca oyunun kadrosunda Ayta Sözeri, Tilbe Saran, Necip Memili, Bora Akkaş, İdil Sivritepe, Bedir Bedir, Orkuncan İzan, Bilge Çınar, Kerem Arslanoğlu, Öyküsu Okur, Besma Seiba yer alacak. Tuluğ Tırpan’ın müziklerini bestelediği oyunun şarkı sözlerini de Sezen Aksu yazdı. Oyunun sahne ve kostüm tasarımı Gamze Kuş’a, ışık tasarımı da Cem Yılmazer’e ait.

​Afife Tiyatro ve Zorlu PSM’nin yapımını, KIA’nın ana sponsorluğunu üstlendiği, Kahve Dünyası ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın katkılarıyla sahnelenecek Afife oyunu 14 Eylülden itibaren Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2179
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage