12 OCAK, PERŞEMBE, 2023

Dicle Çiftçi’nin “Eve Giren Güneş Kadar Güneşleniyorum” Sergisi KUN Art Space’te

Adana’da yer alan KUN Art Space, Dicle Çiftçi’nin güneş ve gün ışığı temalarına odaklandığı “Eve Giren Güneş Kadar Güneşleniyorum” başlıklı kişisel sergisine 4 Şubat - 12 Mart tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Dicle Çiftçi’nin üretimine kapsamlı bir bakış sunan “Eve Giren Güneş Kadar Güneşleniyorum” sergisinde yer alan eserler ilk defa izleyici karşısına çıkıyor. Pandemide güneş ve gün ışığıyla derin bir bağ kuran sanatçı, eserlerinde bu temayı sıklıkla kullanıyor. Doğal gün ışığının bize verdiği mutluluk, huzur ve güven duygusu, güneşi göremediğimiz anda hissedilen güvensizlik Çiftçi’nin ilham noktalarını oluştururken sanatçı bir yandan binlerce yıldır insanlar için çok mühim ve hatta tapınılası bir yere sahip olan güneşin neden ve nasıl bu kadar önemli hâle geldiği konusunu sorguluyor. Sanatçının çalışmalarında pencereden yansıyan ışıkla yetinmek zorunda kalan, kendi dünyasına çekilmiş kadın figürler sıklıkla yer alıyor.

Gün ışığından uzak kalmasıyla bölünen iki farklı kimliğinin farkına varan sanatçı, bu ikiliği sergi mekânına da taşıyor. Giriş katını huzur, güven, iyi hissettiren enerji, gün ışığı ve güneşle betimleyen sanatçı, alt katta ise pandemi süresince hissettiği ve sergiden önce zaman geçirip, burada üretmeye devam ettiği daha melankolik, hatta huzursuz işlere yer veriyor. Bu ifade biçimiyle zihnini ve hislerini aktarmaya çalışan sanatçı hem atölyesine hem de iç dünyasına izleyiciyi de davet ederek mekânı dönüştürüyor.

​Adres: Cemalpaşa Mahallesi 63012 Sokak No:10/A H.Keskin Apt. Zemin Kat Seyhan/Adana

Künye:
1. 100x140 cm, tuval üzeri yağlı boya, 2022 
2. 80x80 cm, tuval üzeri yağlı boya, 2022
3. 140x170 cm, tuval üzeri yağlıboya, 2022

0
1115
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage