08 EKİM, SALI, 2024

Ece Dizdar’ın Kısa Filmi “Mükemmel” Prömiyerini Portekiz’de Yapacak

Ece Dizdar’ın yazıp yönettiği Mükemmel, uluslararası prömiyerini 31 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında 11.si gerçekleşecek Olhares do Mediterráneo - Kadın Filmleri Festivali’nde yapacak.

Ece Dizdar’ın kısa filmi Mükemmel, Türkiye prömiyerini 8 Ekim (bu akşam) saat 21.30’da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Yeni doğum yapmış genç bir kadının bebeğini koruma içgüdüsüyle, yaratılmış bedenin mükemmelliğini sorguladığı filmde, Özlem Öçalmaz, Serdar Orçin, Ayşenil Şamlıoğlu ve Bilge Yıldız rol alıyor. Yapımcılığını M. Tayfur Aydın’ın üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz, sanat yönetmenliğini Aybüke Karakurum, kurgusunu Selda Taşkın ve müziklerini Ayberk Konca yaptı.

Ece Dizdar’ın yönetmenliğini yaptığı ilk film Mükemmel, Azra adlı yeni doğum yapmış bir kadına odaklanıyor. Azra bir yandan, çevresinin baskılarına karşı gelip yenidoğan oğlunun sünnet ettirilmesini engellemeye çalışırken, bir yandan da lohusalığın güçlendirdiği bebeğini koruma içgüdüsüyle, yaratılmış bedenin mükemmelliğini sorguluyor. Filmde bebek rolünde, Özlem Öçalmaz’ın yenidoğan bebeği Bilge Yıldız yer alıyor.

​Filmin hiçbir karesinde bedeni tamamen gösterilmeyen Bilge Yıldız, ilk gerekli aşıları tamamlandıktan ve doktor onayları alındıktan sonra, 40 gününün de aşılması beklenilerek 52 günlükken sete çıktı. Setin tamamı bir yenidoğanın konforu için hazırlanırken, kostüm ses ışık departmanları da bebeğin ihtiyaçlarına göre oluşturuldu. Tüm sahneler bebeğin ve annenin uyuma cetveline göre tasarlandı, çalışma saatleri Oyuncular Sendikası’nın önerilen pasif oyuncu çalışma saatlerini geçmeyecek şekilde ve Uluslararası Aktörler Federasyonu’nun (FIA) anne ve bebeğin sette beraber oynamasına özel belirlediği istisnai duruma göre düzenlendi.

0
698
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage