12 TEMMUZ, CUMA, 2024

ENKA Sanat’ın Yeni Belgeseli “Anlatmadan Yapamam” Prömiyerini Yaptı

Geçtiğimiz günlerde (10 Temmuz) prömiyerini yapan, ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği Işıl Kasapoğlu belgeseli Anlatmadan Yapamam, ikinci gösterimini 4 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.15’te ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda yapacak.

ENKA Sanat’ın yapım sponsoru olduğu, yapımcılığını Porte Film’in, yönetmenliğini Selçuk Metin’in, proje danışmanlığını Serkan Keskin’in, görüntü yönetmenliğini Emre Okur’un üstlendiği Anlatmadan Yapamam, tiyatromuzun en önemli rejisörlerinden Işıl Kasapoğlu’nun sanat hayatını mercek altına alıyor. Işıl Kasapoğlu’nun tiyatroyla tanıştığı ilk günden bugüne dopdolu geçen sanat hayatını ve özel hayatından kesitleri içeren, ENKA Sanat’ın girişimi ve yapım sponsorluğunda hazırlanan Anlatmadan Yapamam, 10 Temmuz akşamı ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen ilk gösterimiyle izleyicilerle buluştu. Kasapoğlu’nun hayatında önemli yer tutan İstanbul, İzmit, Ankara, Diyarbakır, İzmir ve Marmaris’te çekilen belgeselde, Bülent Emin Yarar, Burhanettin Ünlü, Hakan Dündar, İzzettin Biçer, Sarp Aydınoğlu, Selçuk Yöntem, Serkan Keskin, Tansu Biçer, Tilbe Saran, Tülay Günal, Uğur Çınar, Zeynep Avcı ile yapılmış röportajlar da yer alıyor.

ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu gösterim öncesinde şunları söyledi: “41. yıldır kendi mekânlarımızda farklı disiplinlerden pek çok etkinlik ağırladık; gençlere alan açtık, burslarımız ile fırsat tanıdık; sponsorluklarla iş birliklerimizi kuvvetlendirdik. Belgeseller ile de eğitici ve kalıcı eser bırakmak istedik.”

ENKA Sanat Koordinatörü Murat Ovalı ise şunları söyledi: “Galatasaray Lisesi’nden bugüne, tiyatrolar kuran, yönetmenlik yapan, oyuncular yetiştiren, yüzlerce yazar, oyuncu, müzisyen, tasarımcı ile birlikte öyküler anlatan Işıl Kasapoğlu’nu kendisinden dinleyelim.”

Yönetmen Selçuk Metin, belgesel hakkında şunları dile getirdi: “Belgesel ile ilgili çalışmalarımızın ilk anından itibaren Işıl Hoca ‘Bu yapımda beni anlatmanızı istemiyorum. Bu belgeseli izleyen genç bir oyuncunun, belgeseli izledikten sonra tiyatro hakkında bir fikri olsun’ demişti. Biz de bunu yapmaya çalıştık.”

​4 Eylül Çarşamba akşamı saat 21.15’te ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda gösterilecek Anlatmadan Yapamam belgeselinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
850
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage