21 EKİM, PAZARTESİ, 2024

Erdil Yaşaroğlu’nun “Sokak Köpeği” Eseri Contemporary Istanbul’da

Erdil Yaşaroğlu’nun dokuz metrelik dev boyutu ve dikkat çekici parlak rengiyle dikkat çeken Sokak Köpeği eseri Contemporary Istanbul kapsamında Türkiye’de ilk kez sergilenecek.

Erdil Yaşaroğlu’nun 2023 tarihli işi Sokak Köpeği, yüzyıllardır birlikte yaşadığımız sokak hayvanlarını onore eden, onlara dikkat çeken bir “anıt” olarak izleyici karşısına çıkıyor. Yaşaroğlu’nun 2019 yılında yaptığı ve bir sokak köpeğinin sırtında gururla dikilen sokak kedisini tasvir eden Kedi Şehri’nin ardından Sokak Köpeği işi de kentin asıl sahiplerinin kim olduğu sorusunu soruyor.

Erdil Yaşaroğlu eseri hakkında şunları söylüyor: “Sokak köpeği, çekingen ama meraklı burnunu bize doğru uzatmış. Ama bu sefer onun sırtı gök kadar yüksekte, yanında küçük ve savunmasız kalan ise biziz. Bu ölçek oyunuyla bakanın sokak köpeğiyle empati kurmasını umuyorum.”

Sokak Köpeği; Avrupa’nın en büyük ölçekli sanat sergisi Nord Art’ta iki yıl sergilendi. Nord Art 2023’te “Odaktaki Ülke Türkiye” sergisi kapsamında ilk kez sergilenen heykel, ardından Nord Art 2024 için heykel bahçesine davet edildi.

Sokak Köpeği, 23-27 Ekim tarihleri arasında Tershane İstanbul’da gerçekleşecek Contemporary Istanbul 2024 kapsamında The Yard seçkisi içinde ziyaret edilebilecek. Erdil Yaşaroğlu’nun diğer eserleri ise BüroSarıgedik’in standında sergilenecek.

0
174
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage