10 EYLÜL, SALI, 2024

Fırat Engin’in “OYKNOCK KNOCK!” Sergisi Galeri Siyah Beyaz’da

Fırat Engin’in “OYKNOCK KNOCK!” başlıklı kişisel sergisi 20 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında Galeri Siyah Beyaz’da sanatseverlerle buluşacak.

Birey-toplum ilişkisini ekonomik ve kültürel temsiller üzerinden ele alan Fırat Engin, hafızalarda yer eden bazı sembolleri ve anlamlarını yeniden yorumlayarak izleyiciye sunuyor. Metal, neon, floresan, fotoğraf gibi malzemelerle çalışan sanatçı, bu sergisinde gerçeğin peşine düşmeyi öneriyor. Gerçekliğin bulanıklığına referans veren sergi, sanatın kayıt altına alan doğası bağlamında bugünü not alıyor. Kapital sistemden dolayı sürekli olarak dönüşen toplumsal, ekonomik ve kültürel yapıları odağına alan sergi, ortadan kalkan geleneksel ilişkileri, değerleri ve kurumları malzeme ve imgenin olasılığında yeniden yorumluyor.

Sergi, içinde yaşadığımız çağın yanı sıra tarihteki toplumsal kırılmaların metaforunu kurarken, bunu kültürel ve evrensel kodlardaki semboller üzerinden yapıyor. “OYKNOCK KNOCK!”, hakikatin artık görünmez olduğu, anlamın tükenmeye başladığı bir çağda bugünün dünyasına tanıklık etmeye çalışırken, bireysel hak ve özgürlükler, demokrasi, ideoloji, güç, hedonizm gibi bulanıklaşan kavramların tezahürünü ironik bir biçimde kuruyor.

Künye:
1. Fırat Engin, Ağlayan Büyük Beyaz, Yapay zeka destekli görsel, 2024
2. Fırat Engin, Fırat Engin İnşaat, Light Box, 2024
​3. Fırat Engin, Tanrının Eli, Dijital baskı, 2024

0
969
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage